Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.10.2012.

17:03

Platini: EP20 širom Evrope izuzetak

Predsednik UEFA Mišel Platini rekao je da bi prvenstvo Evrope u 12 različitih gradova 2020. bilo izuzetak.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Platini je objasnio da je plan da se te godine slavi 60 godina od prvog EP i da bi za tu priliku moglo da se odustane od standardnog sistema sa jednim ili dva domaćina.

Platini je kazao da je to još "samo ideja" i da 53 nacionalna saveza koji su članovi UEFA tek treba da iznesu svoje mišljenje o ovom predlogu.

"To je samo ideja o kojoj će se razgovarati sa svim nacionalnim savezima na predviđenim sastancima", rekao je Platini posle sastanka Izvršnog odbora UEFA u Sankt Peterburgu.

"Ponekad je skupo organizovati utakmice Evropskog prvenstva i neke zemlje zbog nedostatka finansija ne mogu da budu domaćini. Videćemo kakav je odziv po ovom pitanju i da li ćemo 2020. godine organizovati turnir u nekoliko evropskih gradova. Ali, to se odnosi samo na 2020. godinu", dodao je on.

Ovaj predlog je već podržao Fudbalski savez Engleske, koji je predložio da se finale turnira igra u Londonu, na stadionu Vembli.

Prvo Evropsko prvenstvo u fudbalu održano je 1960. godine u Francuskoj. Ove godine se igralo u Poljskoj i Ukrajini, a prvenstvo 2016. će biti ponovo u Francuskoj.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić je u sklopu svog programa za reizbor ovog leta najavio da će se Beograd kandidovati za jednog od domaćina ukoliko Platinijeva ideja uspe. U tu svrhu raztmatra se i izgradnja nacionalnog stadiona do 2019. Beograd je bio domaćin finala EP 1976, kada je uz Marakanu šampionat organizovao i Maksimir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve