Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.10.2012.

15:34

Palestinac odbio Barselonu!

Palestinski fudbaler Mahmud Sarsak odbio je da bude gost Barselone na El Klasiku, koji se igra ovog vikenda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sarsaka su čelnici kluba sa Kamp Noua pozvali posle burne reakcije na Bliskom istoku na poziv koji su uputili izraelskom vojniku.

Barselona je prvobitno na utakmicu pozvala Izraelca Gilada Šalita, koji je proveo pet godina u palestinskom zatvoru. Ekstremni pokret Hamas pozvao je na bojkot Barselone, ukoliko Šalit bude na utakmici.

Hoću da se izvinim svim navijačima i ekipi Barselone, ali ne mogu da dođem jer je pozvan i Gilad Šalit", rekao je Sarsak novinarima u Gazi.

On je prvobitno rekao da će razmisliti o ponudi, ali pošto nije dobio dozvolu palestinskih vlasti, odustao je od utakmice. Barselona je na meč sa Realom pozvala i predsednika Fudbalskog saveza Palestine Đibrila Radžuba.

"Postoji razlika izmedju nekoga ko je uhapšen sa oružjem u uniformi i na tenku i hapšenja sportiste koji je bio na putu u svoj klub na Zapadnoj obali", naveo je Sarsak, koji je u julu pušten iz zatvora.

Sarsak je priznao da bi bio veoma srećan ako bi u budućnosti dobio novi poziv Barselone ili nekog drugog španskog kluba.

"Spreman sam da dođem u posetu bilo kojem klubu samo da to ne bude u ovom kontekstu", dodao je fudbaler, koji je u izraelskom zatvoru štrajkovao glađu, jer se cele godine nalazio u zatvoru, a da protiv njega zvanično nije podignuta optužnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve