Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 24.09.2012.

19:10

Mihajlović: Treba nam podrška

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je da je reprezentaciji potrebna podrška navijača u kvalifikacionom periodu.

Izvor: JM

Autor: JM

Default images

"Ako se budemo delili po tome da li navijamo za Crvenu zvezdu ili za Partizan, da li nam je draži ovaj ili onaj igrač, onda su sve to što radimo obične gluposti. Mi volimo da budemo jaki na rečima, a slabi na delima. Volimo da kažemo da hoćemo na Svetsko prvenstvo, ali ne volimo da uradimo ništa po tom pitanju", rekao je Mihajlović.

On je kazao da sukob posle utakmice Lige Evropa između golmana Partizana i Nefčija Vladimira Stojkovića i Saše Stamenkovića nije ni prva, ni poslednja prepreka na koju će naleteti zbog klupske podeljenosti u srpskom fudbalu.

"Znao sam za to i pre nego što sam prihvatio da vodim ekipu. Znao sam u šta se upuštam i odmah sam to uračunao u neke probleme koje bi svi zajedno trebalo da rešimo. Želim da protivnici kada dođu u našu zemlju imaju osećaj kao da igraju protiv cele Srbije, a ne samo protiv 11 igrača na terenu. Navijači moraju da budu jedinstveni kao i mi dole na terenu", kazao je Mihajlović.

Selektor Srbije je rekao da navijači moraju da shvate koliko njegovim fudbalerima znači podrška.

"Protiv Irske u Beogradu nam je zviždalo pet hiljada navijača i tu smo igrali sa 50 odsto mogućnosti. U Novom Sadu smo sa onakvom publikom dali 120 odsto od sebe. Mi ćemo igrati i pod zvižducima, nemamo šta drugo da radimo, ali bih voleo da navijači shvate koliko njihova podrška znači ovim našim mladim momcima", rekao je on.

"Ova ekipa ima veliki potencijal, ali treba da izrastu u tim, da veruju u sebe. Da veruju koliko ja verujem u njih ne bi bilo problema", dodao je selektor.

Srbija je u prvom kolu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu odigrala u gostima nerešeno bez golova sa Škotskom, a potom je pobedila Vels u Novom Sadu sa 6:1.

"Mogu oni mnogo, ja sam to od početka znao, ali javnost nije verovala. Zato protiv Škotske nisu pružili koliko mogu. Da smo bili malo drskiji i odlučniji i tamo bismo ostvarili pobedu. Ali, nije njima bilo lako, igrali su prvu zvaničnu utakmicu pred 55 hiljada navijača", rekao je Mihajlović.

Mihajlović je ocenio da u Grupi A nema lakih utakmica, a kao najtežeg protivnika Srbije istakao je selekciju Belgije.

"Nema lakih utakmica, ali je važno da sve zavisi od nas. Ako budemo bili svoji, ako budemo igrali kao protiv Velsa i budemo bili ubeđeni u svoju snagu, onda iz naredne dve utakmice možemo da osvojimo i svih šest bodova. To je sada na meni i mojim igračima. Da se psihički spremimo za te izazove, da ih motivišem i ubedim da umeju i mogu", kazao je Mihajlović.

Mihajlović je najavio da će za utakmice u oktobru pozvati samo fudbalera Torina Alena Stevanovića od debitanata, a za prijateljsku utakmicu u novembru, koju će Srbija najverovatnije igrati protiv Čilea, pozvaće napadače Nikolu Đurđića i Filipa Đorđevića.

"Mislim da ću za oktobar samo Stevanovića zvati od novih igrača. U prijateljskoj utakmici u novembru, verovatno protiv Čilea, probaću i neke igrače koji do sada nisu imali priliku da se pokažu. Biće tu sigurno Nikola Đurđić i Filip Đorđević, a ima i dosta momaka koji privlače pažnu u mladoj reprezentaciji. Tu pre svih mislim na malog Nikolu Ninkovića i Aleksandra Mitrovića", rekao je on.

Mihajlović je istakao da će u nacionalni tim zvati samo one koji osećaju nešto prema Srbiji i da je priča sa napadačem Milana Bojanom Krkićem "gotova".

"Želim da zovem igrače koji osećaju nešto prema ovoj zemlji. Mnogo radim na psihološkom planu, mnogo mi je bitno da igrači kada obuku dres Srbije ne predstavljaju samo sebe, nego i svoju rodbinu, prijatelje, narod. Ne znam kako bi, recimo, jedan Brazilac mogao da ima takav motiv", istakao je selektor Srbije.

"Priča sa Krkićem je gotova. Razgovarao sam sa njegovim ocem, rekao sam mu da mi se Bojan javi, on to nije učinio. Igranje za reprezentaciju trebalo bi da bude čast i ne pada mi na pamet da nekoga molim", kazao je on.

Srbija u sledećoj utakmici dočekuje Belgiju 12. oktobra na stadionu Crvene zvezde u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve