Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.09.2012.

17:56

Sjajni Partizan pregazio Slobodu

Fudbaleri Partizana odigrali su meč sezone i sa ubedljivih 5:0 (2:0) savladali Slobodu, u poslednjem meču šestog kola JSL, pred oko 5.000 navijača.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Vladimir Vermezović je dao šansu mladima Jojiću i Ninkoviću od prvog minuta, koji su uz raspoloženog Markovića razbili Užičane već u prvom poluvremenu.

Marković je postigao prvi i namestio drugi gol Ninkoviću, ali se povredio. Ninković je u drugom delu asistirao Stefanu Šćepoviću za 3:0, Ivanov je posle kornera nogom povećao prednost, a sve je rešio Stefan drugim golom.

Vermezović je u ovom meču izgleda konačno pronašao rešenje za vezni red. Sa mladim Jojićem i Ninkovićem koji su se konstantno kretali, te mnogo ofanzivnijim Markovićem, Partizan je delovao mnogo brže i opasnije nego pre. Medo Kamara je imao mnogo posla kao jedini zadnji vezni, ali su "crno-beli" bili mnogo agresivniji u napadu.

To je u prvom poluvremenu donelo najboljih 45 minuta u sezoni, što je krunisano sa dva gola, Lazara Markovića i Nikole Ninkovića, kojem je asistirao upravo Marković. U nastavku je povređenog Markovića zamenio Tomić, koji je igrao mnogo brže nego u prethodnim mečevima.

A briljirao je Ninković koji je nekoliko puta sjajno proigravao Stefan Šćepovića koji je tek iz 4-5 pokušaja konačno uspeo da savlada Rankovića. Mrežu je zatresao i Ivanov, ali nogom posle kornera i odbitka posle udarca Miljkovića glavom. Sjajan meč "crno-belih" petim golom, svojim drugim na meču, zapečatio je Stefan, na asistenciju brata Marka.



JSL, 6. kolo:
Partizan – Sloboda 5:0 (2:0)
L. Marković 21, Ninković 40, S. Šćepović 69, 90, Ivanov 77

Partizan: Stojković – Miljković, Ostojić, Ivanov, Lazevski – Kamara (S. Marković 85'), Jojić, S. Ilić (M. Šćepović 72'), Ninković, L. Marković (Tomić 46') – S. Šćepović

Sloboda: Ranković – Vasilić, Knežević, Lovrić, Marić – Pilipović, Pejović, Beljić (Purić 86'), Tijago – Stajić (Memedović 72'), Ranđelović (Ćulibrk 72')

Sedam mečeva šestog kola odigrao je u subotu, pobede su ostvarili Crvena zvezda na premijeri, te Rad, Spartak, Novi Pazar i Jagodina. Partizan je ponovo lider Jelen Superlige sa 15 bodova. Rad ima 14, Crvena zvezda uz meča manje 13, kao i Jagodina, dok Vojvodina ima 12 bodova.

U odnosu na remi sa Neftčijem kada je Partizan igrao veoma slabo, trener Vladimir Vermezović napravio je nekoliko izmena u timu, pre svega u veznom redu gde su šansu od prvog minuta dobili najmlađi prvotimci Miloš Jojić i Nikola Ninković.

Partizan ponovo igra sa samo jednim klasičnim napadačem, Stefanom Šćepovićem koji je dobio prednost u odnosu na Aleksandar Mitrovića. Mada, Lazar Marković je dobio mnogo ofanzivniju ulogu nego u prethodnom delu sezone.

Za razluku od meča u martu, kada su igrali totalni bunker i izvukli 0:0, Užičani su sada krenuli ofanzivnije i prvi imali šansu. Odbrana Partizana je bila neoprezna, ali je Stojković bio brži od Tijaga i raščistio situaciju. Nekoliko minuta kasnije uzvratio je i šampion.

Ninković je sa centra terena sjajno proigrao Šćepovića, ova je izašao sam ispred Rankovića, ali umesto da šutira pokušao je da asistira u peterac, gde nije bilo ni jednog njegovog saigrača.

Pet minuta kasnije Šćepović je bio u još boljoj šansi. Ovaj put ga je pronašao Marković, centafror "crno-belih" je idealno smirio loptu, ali je šuturai pravo u Rankovića.

Partizan je nastavio da dominira, u 19. minutu ponovo je Šćepović imao šansu, ali je ovaj put njegov udarac glavom u korner izbacio golman gostiju.

U 21. minutu šampion konačno stiže do vođstva. Kombinovali su mladi Ninković i Saša Ilić, kapiten je sjajno proigrao Lazara Markovića koji je lako rešio direktan duel sa Rankovićem i doneo Partizanu 1:0. Evidentno je da sa Jojićem i Ninkovićem u sredini, vezni red Partizana deluje neuporedivo brže nego na bilo kojoj drugoj utakmici u prethodnom delu sezone.

U narednih 15-ak minuta Marković je imao još dve gol šanse. Ofanzivnija uloga mu očigledno mnogo više odgovara nego pozicija krilnog igrača. Prvo je iskosa sa leve strane šutirao pored stative, da bi potom loše primio loptu pa je propala dobra situacija.

Kao i na meču sa Neftčijem, najslabija tačka u igri Partizan je Medo Kamara, koji je nastavio da greši prilikom dodavanja pa je omogućio kontru Užičanima. Međutim, vezni igrač šampiona je ispravio grešku i uklizavanjem zaustavio Tijaga, dvostrukog strelca iz prošlog kola. Brazilac je nekoliko minuta kasnije pretio da izjednači rezultat, ali ga je ovaj put zaustavio Lazevski.

Sloboda je pokušala visokim presingom da preuzem kontrolu na sredini terena, ali je Partizan otvoren prostor kaznio pet minuta pre kraja i duplirao prednost. Marković je prošao po desnoj strani, ubacio loptu na drugu stativu gde je iskosa na desetak metara od gola Nikola Ninković loptu primio levom, a desnom nogom pogodio suprotan ugao za 2:0.

U finišu poluvremena Ninković je imao dobar pokušaj iz slobodnog udarca, ali je lopta završila za malo iznad prečke. Faul je usledio nakon oštrog starta Marića nad Markovićem koji je hramljući napustio teren.

Na kraju, posle najboljih 45 minuta u ovoj sezoni, Partizan sa je veoma mladom postavom vodio sa ubedljivih 2:0, pred oko 5.000 navijača.

Na poluvremenu Vermezović je zbog povrede ipak morao da zameni Markovića, a na teren je ušao Nemanja Tomić. Već u trećem minutu nastavku nova šansa za Partizan. Tomić je nastavio tamo gde je Marković stao, prošao je po strani i ubacio loptu u kazneni prostor. Šćepović ju je propustio do Ninkovića čiji je udarac ipak zaustavio Ranković.

Partizan je nastavio da preti Slobodi iz raznih pozicija, Ninković i Jojić su testirali Rankovića, a onda je u 59. minutu novi zicer propustio Šćepović. Ninković ga je idealno proigrao, Stefan je sam izašao na golmana ali je loše reagovao i ponovo promašio gol.

Izlaskom Markovića Partizan nije izgubio na brzini. Da li zbog uloge rezerviste, Tomić je igrao mnogo brže nego na prethodnim mečevima što se osetilo i u igri "crno-belih".

Dva deset minuta pre kraja Šćepović je konačno pogodio mrežu i postigao svoj peti gol u sezoni. Ponovo ga je maestralno proigrao Ninković koji je prebacio odbranu, Stefan je loptu primio grudima i sjajnim udarcem levom nogom konačno savladao Rankovića.

Tri minute kasnije Vermezović je napravio drugu izmenu, Ilića je zemenio Marko Šćepović. Istovremeno, izvršene su dve promene u sastavu Slobode, Ćulibrk i Memedović su zamenili Ranđelovića i Stajića.

Pet minuta posle izmena Partizan je uvećao prednost. Tomić je izveo korner, šut Miljkovića glavom odbio je Ranković, ali samo do Ivana Ivanova koji ju je sa jednog metra zakucao u gol za 4:0. Pet minuta pre kraja Saša Marković je zamenio Kamaru.

U poslednjim minutima meča Sloboda je ipak umalo ublažila Poraz. Marić, koji je prošle jeseni u nadoknadi vremena iz prekida srušio Partizan, je izveo slobodan udarac, lopta je zakačila jednog od njegovih saigrača, ali je Stojković uz mnogo problema ipak uspeo da odbrani.

Na kraju je Partizan stigao do još ubedljivije pobede, a proradila je bratska veza. Marko Šćepović je pobegao Rankoviću, okrenuo se i iskosa centrirao do brata Stefana koji je glavom zapečatio meč za 5:0.

U sredu je na programu Kup Srbije, igraju se mečevi 1/16 finala, Partizan dočekuje Proleter, a Sloboda Inđiju.

Jelen Suplerliga, 6. kolo:
Partizan - Sloboda 5:0
Hajduk - Crvena zvezda 0:1
Smederevo - Radnički 1923 2:2
Spartak - Radnički Niš 4:1
BSK Borča - Novi Pazar 2:3
Donji Srem - Rad 1:2
Jagodina - Javor 1:0
OFK Beograd - Vojvodina 0:0

Tabela:
1. Partizan 6 5 0 1 22:5 15
2. Rad 6 4 2 0 12:5 14
3. Crvena zvezda 5 4 1 0 11:5 13
4. Jagodina 6 4 1 1 6:2 13
5. Vojvodina 6 3 3 0 4:1 12
6. Donji Srem 6 3 1 2 7:6 10
7. Novi Pazar 6 2 3 1 7:6 9
8. Sloboda 6 2 1 3 8:13 7
9. Radnički Niš 6 2 1 3 7:12 7
10. Javor 5 2 0 3 7:3 6
11. Borča 6 2 0 4 4:14 6
12. Spartak 6 1 1 4 7:10 4
13. Radnički 1923 6 0 4 2 4:9 4
14. Smederevo 6 0 4 2 2:8 4
15. OFK Beograd 6 0 2 4 4:9 2
16. Hajduk Kula 6 0 2 4 3:9 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d