Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.09.2012.

15:18

Junajted dobio Liverpul na Enfildu

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su u najvećeg engleskom derbiju Liverpul posle preokreta na Enfildu sa 2:1 (0:0).

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Domaći tim je veći deo meča igrao sa 10 fudbalera zbog isključenja Džondža Šelvija, ali je poveo u 46. minutu golom Stivena Džerarda.

Pet minuta kasnije izjednačio je Rafael da Silva, da bi 15 minuta pre kraja Robin van Persi doneo pobedu Junajtedu iz penala. Prethodno je glavni sudija možda propustio da svira penal za Liverpul.

Junajted ima 12 bodova iz pet utakmica, Liverul je ostao na dva pa bi lako mogao da bude poslednji posle petog kola.

"Ovo je sjajan rezultat za nas, ali nismo igrali dobro. U prvom poluvremenu Liverpul je dominirao, ali pobeda je pobeda", rekao je menadžer Junajteda Aleks Ferguson posle meča.

Na veliko iznenađenje Junajted igra bez kapitena Nemanje Vidića, a engleski mediji prenose da on nije povređen, već da ga Ferguson odmara. Meč je počeo sportskim rukovanjem Luisa Suaresa i Patrisa Evre.

Tokom prvih 45 minuta nije bilo pravih gol šansi, poluprilike u uvodnih deset minuta imali su Rajan Gigs i Stiven Džerard, a ključan momenat dogodio se u 39. minutu. Junak Liverpula iz Berna Džondžo Šelvi dobio je crveni karton zbog oštrog starta.

Mladi igrač Liverpula je bez potrebe na sredini terena uklizao sa dve noge Džoniju Evansu i zasluženo dobio direktan crveni karton. Da li namerno ili ne, ukoliko se povredi neki štoper Junajteda, Aleks Ferguson na klupi nema adekvatnu rezervu.

Do kraja poluvremena Liverpul nije bio u podređenom položaju, štaviše, Borini je bio u dobroj situaciji da savlada Andresa Lindegora, koji je na golu Junajteda dobio prednost ispred Davida De Hee koji je očigledno pretplaćen samo na Ligu šampiona.

Već u prvom napadu u drugom poluvremena Liverpul je poveo protiv Junajteda. Nakon što je posle centaršuta Suaresa loptu iz kaznenog izbacio Ferdinand, Džonson je dobrim potezom ušao u kazneni prostor, a loptu je na njegovu nesreću u peterac slučajno ubacio Pol Skols.

On ja stigla pravo do Stivena Džerarda koji je imao dovoljno vremena da je smiri i levom nogom pošanje pored desne stative za 1:0. Međutim, vođstvo Liverpula nije trajalo ni pet minuta.



Junajted je kreirao akciju preko desne strane, loptu je u kaznenom prostoru Kagava glavom spustio Rafadelu da Silvi koji ju je smirio i prelepim udarcem slabijom levom nogom pogodio dalju levu stativu za 1:1.

Ni u nastavku meča Liverpul nije bio podređen, imao je svoje šanse, a sudije su možda propustile da sviraju penal nad Luisom Suaresom, koji je doduše teatralno pao posle jedva vidljivog kontakta sa Evansom.

Junajted je postepeno preuzimao inicijativu, a onda je 15 minuta pre kraja posle sjajne kontre Valensija sjajno probio do peterca gde je oklevao pri putu ili dodavanju, ali ga je stigao Glen Džonson. Ekvadorac je pao, mada nije izgledalo da je postojao pravi kontakt, ali je sudija svirao penal.

Posle četiri minute pauze zbog povrede Danijela Agera koga je morao da zameni Džejmi Karager, loptu je uzeo Robin van Persi koji je zatresao mrežu, iako je Pepe Rejna zakačio loptu.

Do kraja meča Junajted je rutinski sačuvao prednost i stigao do važne pobede s obzirom na lošu formu tima. Sa druge strane, Liverpul je produžio agoniju, ima samo dva boda posle pet kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d