Nova vest
Fudbal

Subota, 22.09.2012.

17:22

Son srušio Borusiju, Miler Šalke

Fudbaleri Hamburga savladali su šampiona Borusiju, dok je Bajern dobio derbi 4. kola Bundeslige u Gelzenkirhenu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

HSV je sa 3:2 nadigrao Borusiju koja je poražena prvi put posle godinu dana, dok je Bajern sa dva gola u tri minuta nadigrao Šalke sa 2:0.

Majnc je istim rezultatom nadigrao Augsburg, dok su Volfsburg i Grojter Firt igrali 1:1. Golova nije bilo u duelu Fortune i Frajburga u Diseldorfu.

U derbiju u Gelzenkirhenu Bajern je zasluženo ostvario i četvrtu pobedu u prvenstvu. Golova nije bilo do 55. minuta, a onda je proradio Tomas Miler. Prvo je asistirao Toniju Krosu za 1:0, da bi samo tri minute kasnije lično zatresao mrežu i rešio meč.

Hamburger je ostvario prvu pobedu u sezoni, i to protiv aktuelnog šampiona Borusije. Domaćin je samo tri puta šutirao u okvir gola i sva tri šuta su završila iza leđa Vajdenfelera.

Već u drugom minutu Rafael van der Vart je proigrao Heung Min Sona za 1:0. U prvom minutu drugog poluvremena Ivan Perišić je na asistenciju Roberta Levandovskog izjednačio, ali je samo 15 minuta kasnije HSV vodio 3:1.

Prvo je u 55. minutu Van der Vart ponovo asistirao, ovaj put Ivi Iličeviću, da bi četiri minute kasnije Son postigao drugi gol. Samo minut kasnije Perišić je drugim golom na meču ponovo vratio Borusiju u igru, ali brojni napadi i šanse se nisu isplatili "milionerima" koji su doživeli prvi poraz. Neven Subotić odigrao je ceo meč.

Bundesliga, 4. kolo:
Hamburger SV - B. Dortmund 3:2
Son 2, 59, Iličević 55 - Perišić, 60
Majnc - Augsburg 2:0
Ivanšic 10, Salai 25
Šalke - Bajern Minhen 0:2
Kros 55, Miler 58
Volfsburg - Grojter Firt 1:1
Olić 42 - Pogatec 28ag
Fortuna - Frajburg 0:0

nedelja:
Hofenhajm - Hanover
Verder Bremen - Štutgart
Bajer Leverkuzen - Menhengladbah


petak:
Nirnberg - Ajntraht 1:2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve