Nova vest
Fudbal

Subota, 22.09.2012.

17:18

Di Mateo: Tores je sjajan napadač

Menadžer Čelsija Roberto di Mateo stao je u odbranu napadača Fernanda Toresa nakon kritika koje je uputio Rud Gulit posle remija londonskog tima sa Juventusom.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Bivši igrač i menadžer “plavaca” Rud Gulit osuo je paljbu po španskom napadaču izjavivši da “izglada kao da Čelsi igra sa 10 igrača kada Fernando u igri”, posle 2:2 protiv Juventusa u okviru prvog kola grupe E.

Gulit je dodao da je Tores, koji je prošlog decembra plaćen 50 miliona funti jedva uputio neki šut ka golu u poslednje tri utakmice koje je Španac odigrao.

Međutim Roberto di Mateo je podržao svog napadača rekavši da je zadovoljan njegovom igrom.

“Čak i kada ne postiže golove on uvek uloži puno truda i radi na tome da ekipa uvek pobedi. Trenutno nemam šta da mu zamerim”.

Tores je sa tri gola u prva četiri meča nagovestio povratak onog starog Toresa koji je tresao mreže dok je igrao u Liverpulu i Atletiko Madridu, međutim Španac se ponovo vratio u drugi deo prošle sezone, kada nije imao uspeha sa postizanjem golova.

“On je zadovoljan sobom, konstantno igra dobro i postiže golove, ne u poslednjih par utakmica ali siguran sam da će nastaviti bude efikasan”, smatra Di Mateo.

Menadžer Čelsija je takođe istakao da je Tores uvek aktivan u napadu, da stalno vrši pritisak na protivničke odbrambene igrače i uvek radi ono što treba.

Nakon što se Danijel Staridž povredio Tores je sada jedini pravi napadač u ekipi, a Di Mateo je jasno stavio do znanja da će ekipa menjati formaciju kako bi se maksimalno prilagodila načinu igranja “El Njinja”.

Priliku da prekine golgeterski post Tores ima u subotu pošto Čelsi igra svoj meč sa Stoukom. Čelsi je trenutno drugi na tabeli sa tri pobede i jednom nerešenom utakmicom, ali i utakmicom manje od Evertona pošto je klub iz Liverpula blistao i pobedio Svonsi sa 3:0 i trenutno ima tri boda više od londonskog kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve