Nova vest
Fudbal

Subota, 22.09.2012.

14:15

Minimalac Zvezde u Kuli

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Hajduk 1:0, u premijernom meču 6. kola Jelen Superlige Srbije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jedini gol u slabom meču pred praznim tribinama u Kuli postigao je Ognjen Mudrinski u 15. minutu meča, posle kornera Nenada Milijaša.

Zvezda posle pet odigranih mečeva ima 13 bodova i trenutno je lider JSL, dok je Hajduk posle šest kola i dalje bez pobede sa samo dva boda.

U terminu od 16.30 igra se još šest mečeva, dok kolo u nedelju od 18 časova zatvaraju Partizan i Sloboda.

Hajduk: Brać, Milutinović, Bulatović, Crnoglavac, Cvetković, Sekulić, Obrovac (Ćovin 53'), Stojković, Adamović (Kiš 69'), Popović (Ćulum 73'), Veselinović.

Crvena zvezda: Bajković - Mikić, Maksimović, Jovanović, Mladenović - Milivojević, Milijaš (Savićević 90'), Vešović, Lazović (Milunović 54') - Kasalica, Mudrinski (Mijailović 79').

Na samom početku meča nije bilo nikakvih zanimljivih dešavanja, a u petom minutu usledilo je loše dodavanje Lazovića, ali je Maksimović bio dobar u odbrani. Samo tri minuta kasnije Milijaš je imao sjajnu priliku, ali je lopta pogodila prečku.

Zvezda je od tada nastavila sa napadima, što je rezultiralo pogotkom Mudrinskog u 15. minutu, posle kornera upravo kapitena ’crveno-belih’.

Pet minuta kasnije Hajduk je imao dobru priliku preko Milutinovića, ali su igrači Zvezde bili odlični u odbrani, a posle izvedenog kornera uspeli su da neutrališu napad domaćih. Nekoliko trenutaka kasnije fudbaler Hajduka Stojković je dobio žuti karton zbog prigovora.

Do kraja poluvremena Zvezda je kontrolisala igru, ali nije uspela ponovo da zapreti Braću, pa je ostalo 0:1 posle prvih 45 minuta.

Zvezda je prva zapretila i u nastavku, ponovo je opasan po gol Hajduka bio Ognjen Mudrinski koji je lako prevario Crnoglavca, ali je šutirao pored statice.

Desetak minuta kasnije Aleksandar Janković je napravio prvu izmenum umesto nevidljivog Lazovića ušao je Luka Milunović. I Hajduk je imao svoje momente dobre igre, a pola sata pre kraja u dobroj šansi bio je rezervista Ćovin, ali ga je Filip Mladenović sprečio da ugrozi Bajkovića.

Drugo poluvreme obeležila je slaba igra oba tima, Zvezda je imala više loptu u nogama, ali nije ozbiljno ugrožavala gol Braća. Sa druge stane, domaćin nije znao kako da probije odbranu "crveno-belih" pa je Bajković bio besposlen.

Jedini potez vredan pažnje u drugom poluvremenu delo je Nenada Milijaša koji je dobro šutirao da distance, ali je Brać bio oprezan i loptu izbacio u korner.

Nedugo zatim Zvezda je imala još jednu šansu, najbolju od gola, ali Mijailović nije uspeo da sa svega 6-7 metara savlada Braća. Sjajno ga je prethodno petom proigrao Milijaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve