Nova vest
Fudbal

Petak, 21.09.2012.

15:43

Tumbaković ne zamera na nasrtaju

Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković nema mnogo zamerki na igru i ponašanje svojih igrača u duelu sa Neftčijem i posle njega.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dan posle meča Tumbaković je izjavio da je apsolutno zadovoljan nekim stvarima koji su uradili njegovi fudbaleri tokom meča.

Neposredno po završetku nekolicina mlađih igrača Partizana nasrnula je na golmana Neftčija Sašu Stamenkovića, a situaciju je smirio trener Vermezović. Sportski direktor Partizana smatra da nasrtaj nije velika greška.

"Pojedini igrači našeg tima su emotivno reagovali, možda nisu tako trebali, ali su mladi momci i ne vidim tu neku veliku grešku", dodao je sportski direktor crno-belih, koji je komentarisao i Stamenkovićevu izjavu posle meča, u kojoj je golmana Partizana Vladimira Stojkovića nazvao imenom kojim ga pogrdno oslovljavaju navijači "večitog" rivala Crvene zvezde, klub za koji su nekada obojica branili.

"Nije korektna, dobra i kolegijalna izjava posle meča, jer ako neko proziva golmana reprezentacije, onda sa dužnim poštovanjem treba da ustane kada je Stojković u pitanju. Bilo je malo ružno i provokativno. Bio je provokativan za vreme i posle utakmice, ali to je sve sportski. Može i ne mora da se ponaša, to je pitanje kulture", rekao je Tumbaković.

Golmani Nefčija i Partizana Saša Stamenković i Vladimir Stojković imali su nekoliko verbalnih sukoba pre i posle utakmice, a Stamenkovića su od izlaska na zagrevanje sačekale uvrede sa tribina.

"Trener Azera priča nebuloze"

"U nekim stvarima sam apsolutno zadovoljan. Igrali smo mudro i to nam je donelo nerešen rezultat. Cela utakmica bi dobila drugu dimenziju da smo iskoristili neku od izglednih šansi. Ja nalazim zadovoljstvo u ovom rezultatu, jer i Neftči može da iznenadi, iako nema kvalitet Intera ili Rubina", rekao je Tumbaković novinarima u sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

"Neftči je ozbiljna ekipa, kada se malo bolje analizira. Dobro se postavljaju, znaju gde da stanu. Disciplinovani su i organizovani", izjavio je on.

Gosti iz Azerbejdžana požalili su se posle meča na tretman u Beogradu, od smeštaja, do toga što im Partizan nije omogućio da u utorak treniraju na stadionu u Humskoj (po propisima UEFA nije postojala obaveza crno-belih). Tumbaković misli da su gosti iz Azerbejdžana dočekani vrlo dobro.

"Mislim da su gosti maksimalno ispoštovani. Dobio sam informaciju da je sve bilo fantastično. Nisam razumeo izjavu njihovog trenera, ali on je stariji čovek pa verovatno zaboravi neke stvari. Doduše, nisam ni video ko je trener, bio je jedan mlađi na liniji i taj stariji što je pričao te nebuloze", kazao je Tumbaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d