Nova vest
Fudbal

Petak, 21.09.2012.

14:29

Vilas-Boaš: Krivci da budu kažnjeni

Andre Vilas-Boaš je uveren da će UEFA reagovati i kazniti Lacio zbog ispada njegovih navijača nakon što su rasističkim poklicima vređali igrače Totenhema.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Navijači Lacija su u pojedinim delovima meča majmunskim kricima vređali Džermejna Defoa, Ajrona Lenona i Androsa Taunsenda u utakmici grupe J koja je završena rezultatom 0:0 nakon što čak tri gola Totenhema nisu priznata.

Vilas-Boaš je rekao da on sam nije čuo te pokliče ali je podržao predsednika UEFA Mišela Platinija, koji je bio na meču, da preduzme sve potrebne akcije ako su gostujući navijači kricima vređali njegove fudbalere.

“Mislim da će UEFA reagovati na pravi način ako se dokaže krivica navijača Lacija. Ona je uvek aktivna po ovom pitanju i svima je u interesu da se rasizam na terenima iskoreni”, rekao je Andre Vilas-Boaš na pres konferenciji posle meča.

Menadžer Totenhema je rekao i da ne može da upire prstom ni na koji način, i “da je odgovornost na UEFA-i da sprovede istragu i kazni one koji su krivi”.

Totenhem, kao i svi klubovi imaju nultu toleranciju prema bilo kakvom vidu rasizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve