Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.09.2012.

08:10

Karadžić: Dokazi pre optužbi

Predsednik Fudbalskog saveza Tomislav Karadžić rekao je da će tražiti dokaze o nameštanju utakmica u Srbiji od poslanice Evropskog parlamenta Emin Bozkurt.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bozkurt je autor studije o nameštanju mečeva i korupciji u sportu u kojoj je uvrstila Srbiju među 22 zemlje u kojima je nameštanje mečeva ozbiljan problem.

Specijalni odbor Evropskog parlamenta o organizovanom kriminalu, korupciji i "pranju" novca već je raspravljao o toj temi, a u četvrtak će biti reči o tome i na sednici izvršnog odbora FSS.

„Tražio sam originalni tekst izjave gospođe Emin Bozkurt koja je pričala o nameštenim mečevima u Evropi, jer želim da se detaljno informišem šta tu konkretno piše. Mislim da je spomenula 22 zemlje među kojima je i Srbija. Tražićemo tačno da vidimo o kojim utakmicama je reč, međutim, ja takvih informacija o nameštanju u Srbiji nemam. Niko neće biti mimoiđen od odgovornosti, ako se tako nešto dokaže. Ipak, nije to pitanje samo za nas, već sve zemlje koje su spomenute. Očekujem da gospođa iznese konkretne dokaze“, rekao je Karadžić.

U izveštaju holandske poslanice, članice grupe Socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu i autora studije o nameštanju mečeva i korupciji u sportu, navodi se da su otkrivene "snažne veze između fudbalskih i kriminalnih organizacija, posebno u istočnoj Evropi i na Balkanu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve