Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.09.2012.

08:18

"Ako bude zvižduka, nećemo Beograd"

Selektor srpskih fudbalera Siniša Mihajlović najavio je da reprezentacija neće više igrati u Beogradu, ukoliko na sledećem meču bude propraćena zvižducima.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U poslednje dve godine takav slučaj je bio sa svakom utakmicom koja je bila igrana u prestonici, dok su ’orlovi’ u Novom Sadu, protiv Velsa, dočekani u sjajnoj atmosferi, a došao je i rezultat u vidu trijumfa sa 6:1.

Zbog toga se pojavila informacija da će naredni meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine, sa Belgijom, biti premešten u Novi Sad, ali su šanse za to male, zbog pravila FIFA.

Šanse nisu velike, jer su Belgijanci već rezervisali smeštaj za sebe, goste, sponzore. Ne bismo ni tražili ni premeštaj da ne postoji ta grupa ljudi koja pali masu i vređa pojedine igrače, ponašanjem šteti reprezentaciji. To nisu navijači koji žele dobro reprezentaciji. Ova Srbija nije moja, ni Srbija Saveza, već Srbija koja pripada svima nama i za koju svi moramo da živimo i navijamo“, naglasio je Mihajlović.

Mihajlović se potom posebno osvrnuo na te navijače koji štete reprezentaciji.

Ako se budu čule uvrede i zvižduci, Srbija više neće igrati u Beogradu dok sam ja selektor. Ne želim da zbog takvih ’navijača’ stradaju mladi igrači kojima najteže padaju zvižduci i loša atmosfera“, istakao je Mihajlović.

Selektor je u razgovoru za „Sport“ istakao i da mu je sistem važniji od iskustva i da zato ne zove najbolje igrače.

Ne mogu reći da zovem najbolje igrače, ali u određenom momentu za mene su oni najbolji. Svaki trener ima viziju tima, igre. U mom slučajju, ne gledam ni godine, ni iskustvo. Ne pada mi na pamet da zovem nekoga zbog toga što je mlad, iskusan ili neiskusan, a ne uklapa se u moj sistem. Ne gledam, dakle, godine, gledam sistem igre i igrače za koje mislim da mogu da odgovore mojim zahtevima“, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je tako isto rekao da Nikola Đurđić, koji rešeta mreže u Skandinaviji, nije materijal za reprezentaciju.

Gledali smo ga nekoliko puta i nije materijal za najbolji nacionalni tim“, naglasio je selektor ’orlova’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

214 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve