Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.09.2012.

22:01

Orlovi: Đurđić obeležio vikend

Srpski fudbaleri iza sebe imaju jedan solidan vikend u najjačim ligama Evrope, a epitet zvezde pripada Nikoli Đurđiću, koji je u Švedskoj ostvario het-trik.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pored Đurđića u strelce su se upisali i Dušan Basta, Nemanja Pejčinović, Dejan Lekić, Andrija Kaluđerović, Vladan Čukić, Goran Marić i Marko Markovski, dok su još neki od ’Orlova’ imali zapažene uloge u svojim klubovima širom ’Starog kontinenta’.

U Premijer ligi ceo meč proteklog vikenda odigrao je samo Branislav Ivanović, čiji Čelsi je igrao bez golova sa Kvins Park Rendžersom. Na terenu se našao još samo Nemanja Vidić, koji je proveo 77 minuta na terenu u pobedi Mančester Junajteda nad Viganom sa 4:0. Kolo u Engleskoj obeležio je, inače, kiks Mančester Sitija, koji je igrao 1:1 sa Stoukom, a Aleksandar Kolarov je taj meč presedeo na klupi.

U derbiju kola u Bundesligi Borusija iz Dortmunda je deklasirala Bajer sa 3:0, a Neven Subotić je odigrao svih 90 minuta za šampiona Nemačke. Proteklog vikenda Zdravko Kuzmanović se vratio na teren posle povrede, a u remiju bez golova Štutgarta i Fortune u igru je ušao u 29. minutu. Aleksandar Ignjovski ostao je na klupi Verdera u porazu od Hanovera sa 3:2.

Dušan Basta odigrao je sjajan meč za Udineze, u remiju sa Sijenom sa 2:2. Basta je bio strelac prvog gola za tim iz Udina u trećem minutu, da bi samo tri minuta kasnije bio asistent kod pogotka Di Natalea, pre nego što se Sijena vratila u drugom poluvremenu. Željko Brkić je taj duel propustio zbog crvenog kartona iz prethodnog kola.



Odličan tokom vikenda je bio i Adem Ljajić, koji je bio asistent kod prvog gola Fiorentine u pobedi sa 2:0, ali je i zaradio i žuti karton za 63 minuta u igri. Ceo meč za ’violu’ odigrao je Nenad Tomović. Svih 90 minuta na terenu proveo je i Boško Janković, čija Đenoa je poražena od Juventusa sa 3:1, kao i Uroš Ćosić, u porazu Peskare od Sampdorije sa 3:2. Na tom meču zaigrao je i Nenad Krstičić, ali u dresu pobedničke ekipe, od 52. minuta. Milan Milanović i Vlada Avramov ostali su na klupama Palerma, odnosno Kaljarija u međusobnom duelu dva tima, koji je završen rezultatom 1:1. Dejan Stanković ponovo nije bio u timu Intera, ovoga puta u trijumfu na gostovanju Torinu sa 2:0, dok je za poraženu ekipu Alen Stevanović odigrao 57 minuta.

Kolo u Primeri što se tiče srpskih fudbalera obeležio je debi Stefana Babovića, koji se našao u startnoj postavi Saragose protiv Sosijedada. Babović je na terenu proveo 75 minuta, a njegov tim poražen je sa 2:0. Ivan Obradović nije ni bio u timu Saragose za taj duel. U Segundi, Andrija Kaluđerović se upisao u strelce za Rasing iz penala, ali je dobio i žuti karton, u trijumfu sa 3:0 nad Rekreativom iz Uelve.

U Francuskoj, Nemanja Pejčinović je pružio joj jednu odličnu partiju ove sezone, pošto je ponovo bio strelac za Nicu, koja je proteklog vikenda pobedila Brest sa 4:2. Pejčinović je bio strelac drugog gola za pobednički tim, u 51. minutu i odigrao je ceo meč. Pored njega, na terenu se od naših fudbalera našao još samo Milan Biševac, čiji Olimpik iz Liona je pobedio Ažaksio sa 2:0.



Dušan Tadić ponovo je odigrao svih 90 minuta za Tvente, koji je bio ubedljiv protiv Viljema II sa 6:2, i bio je asistent kod četvrtog gola. Ceo meč je odigrao i Filip Đuričić za Herenven, ali nije uspeo da spreči poraz svog tima od Den Haga sa 3:1, kao i Nemanja Gudelj, čija Breda je izgubila od Heraklesa sa 2:1. Na terenu se našao još i Miralem Sulejmani u remiju 2:2 Ajaksa i Valvajka.

U Belgiji, aktuelni šampion Anderleht je izgubio bodove na gostovanju Lirsu, pošto je taj meč završen sa 1:1, a Milan Lane Jovanović proveo je 83 minuta na terenu. Vodeći Briž istim rezultatom je remizirao sa Kortrejkom, a po 90 minuta na obema stranama odigrali su Bojan Jorgačević i Nebojša Pavlović, dok su Vladan Kujović i Stefan Mitrović ostali na klupama. Miloš Marić jedini je preostali igrač iz Srbije koji je izašao na teren, i to od 70. minuta u pobedi Lokerena sa 1:0 nad Serkl Brižom.

Iznenađenje vikenda u Rusiji priredio je Terek, koji je sa 2:0 pobedio Zenit u Sankt Peterburgu, a Aleksandar Luković taj meč je presedeo na klupi. CSKA je sa 2:0 bio bolji od Alanje, a Zoran Tošić je u pobedničkom timu bio do 69. minuta. Svih 90 minuta odigrao je samo Marko Lomić za moskovski Dinamo, koji je sa 1:0 poražen od Rostova.

Protekli vikend je u potpunosti protekao u znaku Nikole Đurđića, koji je u Švedskoj, koji je u pobedi Helsingborga nad Sundsvalom od 4:0 postigao het-trik za samo 15 minuta. Đurđić je pre mesec dana stigao u Švedsku, a na tri meča postigao je četiri gola, i tako poslao poruku Siniši Mihajloviću pred nastavak kvalifikacija.



U strelce su se upisali još Vladan Čukić i Goran Marić u Mađarskoj, odnosno Dejan Lekić u Turskoj i Marko Markovski u Grčkoj. Marić je postigao oba gola u pobedi Pape na gostovanju Kečkemetu sa 2:0, dok je Čukić bio strelac drugog gola za Ferencvaroš, koji je sa 2:1 bio bolji od Sombathejija.



Genčlerbiligi je sa 4:2 poražen u gostima od Eskišehira, a Lekić je bio strelac poslednjeg gola na utakmici u 83. minutu.



Ksanti je igrao 1:1 protiv Kerkijre, a upravo Markovski je doneo bod svom timu golom u 69. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve