Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.09.2012.

17:49

Armadilo maskota SP u Brazilu

Organizatori Svetskog prvenstva u Brazilu izabrali su armadila za maskotu šampionata koji će biti održan od 12. juna do 13. jula 2014. godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Izgled maskote otkrio je bivši brazilski našadač Ronaldo, a Svetska fudbalska unija je objavila da je armadilo, koji ima tri koluta na oklopu, ugrožena vrsta u zemlji domaćina šampionata i da je zato odluka pala na tu životinjsku vrstu.

I dok je armadilo u prirodi svetlo braon, maskota Svetskog prvenstva je žuta sa zelenim očima i plavim oklopom, u bojama brazilske zastave.

Ova maskota će imati ključnu ambasadorsku ulogu u naredne dve godine“, rekao je Ronaldo, „Siguran sam da će inspirisati brojne mlade navijače u Brazilu i širom sveta velikom strašću koju ima za sport i svoju zemlju“.

Vrsta armadila koja je izabrana za maskotu živi na severo-istoku Brazila i preti im istrebljenje. Oni se razlikuju od ostalih vrsti po tome što mogu da se sklupčaju u loptu da bi se odbranili od predatora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve