Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.09.2012.

13:56

Silva: Presrećan sam u Sitiju

David Silva, fudbaler Mančester Sitija, izjavio je da je presrećan što će u utakmici protiv Real Madrida u prvom kolu LŠ biti u postavi 'građana'.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Stadion "Santijago Bernabeu", na kojem se igra meč ova dva kluba, mogao je za Silvu da bude domaći teren, pošto je 2010. godine bio na korak od prelaska u redove ‘kraljevskog kluba’.

Silva je, ipak, otišao u Mančester Siti i za dve sezone provedene u klubu osvojio FA kup i Premijer ligu.

“Siti je pokazao veće interesovanje za mene od Reala, i presrećan sam zbog izbora koji sam napravio”, izjavio je David Silva.

To je bio drugi Realov pokušaj da dovede fantastičnog španskog fudbalera, pošto su prvi put želeli da ga dovedu kada je Silva imao 11 godina.

Međutim, iako je ‘kraljevski klub’ odustao od dovođenja Španca, on je prezadovoljan zbog toga kako se njegova karijera razvija.

“Nisam bio nesrećan zbog toga što me Real nije doveo, imao sam samo 11 godina. Da sam kojim slučajem otišao u madridski klub možda bi moja karijera otišla potpuno drugačijim tokom”, zaključio je Silva.

Siti, ipak, ne želi ništa da rizikuje,pa je sa Silvom u ponedeljak potpisao novi petogodišnji ugovor, po kojem će Španac dobijati 200.000 funti nedeljno. Silva je u Siti stigao iz Valensije za 24 miliona funti i za dve sezone propustio je samo pet utakmica u Premijer ligi.

Utakmica između najtrofejnijeg i najbogatijeg evropskog kluba igra se u utorak od 20.45 časova na "Santijago Bernabeu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve