Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.09.2012.

13:17

Terzić: Ne dolazim u Zvezdu

Nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić demantovao je da će obavljati neku od funkcija u Crvenoj zvezdi.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Terzić je, u razgovoru za ’Novosti’, izjavio da je fudbal ogledalo društa.

„Kad god su na „Marakani“ turbulentna vremena, barata se mojim imenom. Zasad, sa mnom niko o tome nije razgovarao i mislim da to nije realno iz mnogo razloga. Kada se već kockice nisu složile 1999. ni 2004, ne verujem da će sada“, izjavio je Terzić.

Da li to što traje sudski proces može da vas omete ako želite da radite? Goran Knežević, recimo, je postao ministar iako je postupak protiv njega još u toku?

„Znam da sudski postupak nije prepreka, svako je nevin dok se ne dokaže suprotno. Predsednik FIFA Sep Blater je pod istragom već deset godina, pa ne podnosi ostavku. Drago mi je da se Goran Knežević vratio u javni život na velika vrata i što sadašnja vlast nije opterećena tim predrasudama o kredibilitetu. To je veliki iskorak u poštovanju pravila na kojima počiva civilizacija“, rekao je nekadašnji predsednik FSS-a.

Terzić kaže da je srpskom fudbalu neophodna ozbiljna strategija.

„Fudbal je uvek bio ogledalo društva. Kakva nam je država, kakva je privreda, takav je i fudbal - neraskidiv deo jednog ambijenta. Bez obzira na to ko bio predsednik, selektor, ko vodio Zvezdu ili Partizan. Nekad manje ili više uspešan, ali dugoročno strategijski gledano, fudbal će uvek deliti sudbinu ukupnog privrednog ambijenta. Fudbal nije više samo igra, kao što je bila pre 30 ili 40 godina. Nisu dovoljni samo ljubav i talenat. Fudbal je i ozbiljan biznis koji zahteva ozbiljna ulaganja i ozbiljne ljude. Fudbal je najpopularniji sport na svetu, sport koji se igra na svim kontinentima, konkurencija je velika, sve nacije strahovito brzo napreduju i mi moramo shvatiti da nismo bogomdani da ne ulažemo ništa, a da dobijamo sve. Zato moramo da napravimo ozbiljnu strategiju razvoja fudbala u Srbiji“, izjavio je Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve