Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.09.2012.

21:26

Junajted bez kazne zbog navijača

Premijer liga najverovatnije neće kazniti Mančester Junajted zbog neprimerenog skandiranja navijača upućenih stradalim navijačima Liverpula na Hilsborou.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Crveni đavoli’ su u subotu sa 4:0 pobedili Vigan, ali je slavlje ostalo u senci vređanja žrtvi tragedije na Hilsborou, u kojoj je 1989. godine 96 ljudi izgubilo život, pošto su navijači ignorisali molbe menadžera Aleksa Fergusona da odaju poštovanje.

U skandiranjima tokom meča na „Old Trafordu, navijači Junajteda su, između ostalog, pevali i: „Nikad nije vaša greška, nikad nije vaša greška, uvek žrtve, nikad nije vaša greška“. To se odnosilo na dokumenta koja su objavljena pre nekoliko dana, u kojima se navijači Liverpula oslobađaju krivice za incident na stadionu u Šefildu.

Ipak, ta pesme je pevana još od kada je napadač Liverpula Luis Suares proglašen krivim za vređanje Patrisa Evre na rasnoj osnovi prošle sezone, zbog čega je Urugvajac kažnjen suspenzijom na osam mečeva.

Prema poslednjim informacijama, Premijer liga smatra da su takva skandiranja neprihvatljiva, ali da je klub taj koji mora da se pozabavi sa tim. Junajted je vrlo brzo posle utakmice osudio takvo ponašanje svojih navijača.

Inače, sledeće nedelje Junajted u okviru Premijer lige gostuje upravo Liverpulu na „Enfildu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve