Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.09.2012.

18:53

Ćiro: Zašto Štimac laže?

Fudbalska reprezentacija Hrvatske remizirala je sa Belgijom u Briselu, ali u Hrvatskoj nisu zadovoljni tim rezultatom. Bivši selektor Blažević naročito.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

On je izjavio da po njemu nikako u sastavu nije trebalo da igra Radošević i da Štimac laže, jer je naveo da je taj igrač uzeo sedam lopti uz samo jedan faul.

"Nikada u životu ne bih stavio Radoševića na takvu utakmicu, a hrabriji sam trener od Štimca. Igoru rezultat ide na ruku i on je u pravu, ali se pitam da li će Radošević ikada postati reprezentativac", rekao je Ćiro.

"Da je na terenu bio bilo koji drugi igrač, nikada Belgijanci ne bi dali gol. Iskusniji igrač bi to sprečio. Slušao sam priče o njemu, ali tvrdim da on mora prvo da se afirmiše kao igrač u klubu, a tek onda da dobije priliku u nacionalnom sastavu. Za to mu treba vremena i vremena. Dakle, nisam protiv dečka, ali ne shvatam kolegu koji kaže da je to linč protiv Radoševića. Sada smo napravili zvezdu od njega, jer se neko pobunio protiv njega", rekao je Blažević za Jutarnji.hr.

Štimac je rekao da je Radošević uzeo sedam lopti uz samo jedan prekršaj, a da je Vukojević napravio osam nepropisnih startova i nije osvojio ni jednu čistu loptu.

"Statistika kažete? Koga on farba? Kako se usuđuje da laže? To nije istina. Nisam brojao, ali toliko sam iskusan da znam da je to laž. I vi ste naseli na tu laž", rekao je bivši selektor Hrvatske popušili tu laž.

"Da nemamo Modrića, ne bismo pobedili ni Makedoniju, samo on može dati onakvu loptu Mandžukiću. Međutim, mi smo fudbalska nacija i možemo svakoga da pobedimo. Verujem da će Štimac sprovesti neke kombinacije i da ćemo ponovo gajiti svoj stil, ali nećemo ćutati i reći ćemo mu šta ne valja."

Ćiro je prokomentarisao i odluku Davora Šukera, predsednika HNS-a, da "Vatrenima" ukine dnevnice i prepolovi premije.

"Zamislite, to radi Šuker, koji je kao igrač prvi tražio premije. I uvek je bilo kako je on hteo, a ja sam ga podržavao. Sada nema pravo", rekao je Blažević hrvatskim novinarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve