Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.09.2012.

15:57

"Završio bih karijeru u Zvezdi"

Fudbaler Moskovskog Dinama i reprezentacije BIH Zvjezdan Misimović rekao je da bi voleo da karijeru završi u Crvenoj zvezdi.

Izvor:

Autor:

Default images

"Navijam za lep fudbal. Jedini klub je Crvena zvezda i želja bi mi bila da završim karijeru na Marakani", rekao je Misimović u intervjuu za "Dnevni avaz".

On je prošao kroz sve selekcije jugoslovenske reprezentacije, a za uzrast do 21 godine je odigrao samo jednu utakmicu pod vođstvom Vladimira Petrovića Pižona, koji je tvrdio da je Misimović "debeo i spor".

"Igrao sam od kadeta do mlade reprezentacije. Mislim 50 utakmica. I kako je to bilo s ratom, ja sam još imao stari jugoslovenski pasoš. Menjali su se pasoši i tu je bilo nešto komplikovano. Trebalo je da dobijem pasoš SR Jugoslavije, a u Konzulatu u Minhenu, kada su ovi iz Fudbalskog saveza poslali sve, rekli su da ima toliko izbeglica i da ne mogu tako brzo dobiti pasoš. Po meni, nisu se toliko trudili da mi pomognu u tome i onda sam odustao. Ja sam rekao "u redu", i mogu biti srećan što su se takve stvari desile. U životu se ništa ne desi slučajno. Možda je tada pokazan moj put. Onda je Pižon nešto izjavljivao o meni, ali OK", zaključio je Misimović.

Zanimljiv podatak je to da je Misimovićev idol iz detinstva, legenda Partizana, Predrag Mijatović.

"Predrag Mijatović mi je bio neko vreme fudbalski uzor, kada je igrao u Realu. Posle njega, najviše sam voleo da gledam Zinedina Zidana", rekao je Miske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve