Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.09.2012.

15:52

Zvezda odnela bodove iz Kragujevca

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnički u Kragujevcu sa 3:0, u derbiju petog kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golove za vrednu pobedu ekipe Aleksandra Jankovića postigli su kapiten Milijaš u 42. Filip Kasalica u 83. i Luka Milivojević u 95. minutu.

Duel u Karagujevcu bio je veoma nervozan, sa previše faulova i povika na sudijske odluke pa je zbog toga viđeno malo dobrog fudbala. Domaći tim utakmicu je završio sa devetoricom nakon što su isključeni Nedović u prvom i Mutavdžić u drugom poluvremenu.

Zvezda sada ima deset bodova uz utakmicu manje, dok je Radnički i dalje bez trijumfa i ostao je na tri osvojena boda.

Radnički je duel počeo prilično fanzivno, ali je prvu priliku u šestom minutu imala Zvezda. Nakon prodora Kasalice sa desne strane uposlio je Lazovića, ali je udarac srpskog reprezentativca golman Čančarević lako zaustavio.

Zvezda je ne početku utakmice najviše napadala po desnoj strani, pa je Kasalica u 11. minutu ponovo nakon prodora pokušao oštrim udarcem iz mrtvog ugla, ali je Čančarević izbacio loptu u korner.

Uzvratio je Radnički koji je u narednih nekoliko minuta imao inicijativu, ali Bajković se izborio sa pokušajima domaćina. U 31. minutu Simović je nakon odličnog centaršuta pronašao Spalevića, ali napadač Radničkog je glavom šutirao preko gola.

Najveću priliku za gol Zvezda je propustila u 33. minutu. Luka Milunović je šutirao sa 20-ak metara, golman Čančarević je samo odbrio loptu na koju je natrčao Mudrinski, ali je Čančarević uspeo da zaustavi i njegov pokušaj.

Tri minuta kasnije ponovo je Spalević bio u šansi, nakon centaršuta sa leve strane, ali iz teške pozicije na drugoj stativi nije ozbiljnije mogao da ugrozi Bajkovića. Tri minuta pred odlazak na odmor Zvezda je ipak povela. Mudrinski je iznududio prekršaj na ivici kaznenog prostora, a Milijaš je pokazao koliko je opasan iz prekida. Gađao je ugao golmana Čančarevića i pogodio ga za 1:0.

Minut pred kraj prvog dela na sredini terena je usledila opšta tuča, a nakon par minuta najdeblji kraj je izvukao Nedović koji je isključen.

Početkom drugog poluvremena treneri Radničkog i Zvezde napravili su po jednu izmenu. U domaćem sastavu zaigrao je Petronijević umesto Simovića, a Milivojević je zamenio Mijailovića u ekipi Zvezde.

U 58. minutu Spalević je dobro prihvatio loptu na grudi, ali se odlučio da šutira iako je imao slobodnog saigrača na desnoj strani. U 65. minutu svi sa klupe Zvezde tražili su penal nakon navopdnog igranja rukom u šesnaestercu, ali je sudija Grujić pokazao da se igra nastavi.

Usledile su još dve izmene. Pavlović je mesto ustupio Kosoriću u Radničkom, dok je Vešović zamenio Mudrinskog kod gostiju.

I u drugom poluvremenu igrači su više vremena provodili na zemlji posle duela i u razgovoru sa sudijama, a u 76. minutu Radnički je ostao sa devetoricom na terenu. Direktan crveni karton zbog udaranja Milivojevića u kaznenom prostoru zaradio je Mutavdžić.

Zvezda je ogromnu brojčanu prednost iskoristila u 83. minutu. Vešović je prošao po desnoj strani, oštro je centrirao, a lak zadatak imao je Filip Kasalica koji je samo prebacio loptu preko gol linije za 2:0.

Do kraja meča Radnički se potpuno otvorio, pa je Zvezda iz kontri i polukontri imala puno prilika. Pobedu je overio Luka Milivojević u poslednjim trenucima pošto je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora nakon asistencije Lazovića.

RADNIČKI 1923: Čančarević, Pavlović (Kosorić), Tintor, Otašević, Radosavljević, Milošković, Nedović, Mutavdžić, Pejčić (Sikimić), Spalević, Simović (Petronijević).
CRVENA ZVEZDA: Bajković, Mikić, Jovanović, Pantić, Mladenović, Lazović, Mijailović (Milivojević), Milijaš (Asamoa), Milunović, Kasalica, Mudrinski (Vešović).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve