Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.09.2012.

10:54

Dinamo demantovao doping igrača

Hrvatski šampion Dinamo demantovao je pisanje "Jutarnjeg lista" da je zloupotrebio lekove timskih lekara za doping svojih fudbalera.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Hrvatski dnevnik je optužio Zagrepčane za doping u tekstu pod naslovom "Igračima Dinama daju opasan lek za rak. Krstanović ga uzeo, a Tomečak odbio!"

"Naravno da tu nema nikakvog govora o dopingu i uopšte je bespredmetno o tome raspravljati", istakao je Dinamov lekar Hrvoje Šojat.

"Radi se o leku koji se daje kod upale karlične kosti i koji primaju sportisti, a ne o nečemu što je zabranjeno ili nešto slično. Kao kada nekoga bole leđa i dobije Voltaren. Nema nikakve razlike", objasno je Šojat i potvrdio da Tomečak nije konzumirao lek:

"Istina je da Ivan Tomečak nije uzeo isti lek, ali mi kao lekari ne možemo nikoga da prisilimo da uzme neki lek, to je individualna odluka svakoga. Svi igrači GNK Dinamo podvrgnuti su najboljoj mogućoj terapiji koja se određuje nakon postavljanja dijagnoze i ne radi ni o kakvoj zabranjenoj terapiji. Naši igrači su podvrgnuti stalnim kontrolama domaćih i evropskih lekara na utakmicama i nikada ne bismo tako nešto dozvolili sebi, pre svega Dinamo kao klub, a onda niti igrači ili lekari".

Klub je još jednom žestoko demantovao napise u spomenutom listu protiv kojeg će pokrenuti pravni postupak zbog iznošenja neistina, jer prilikom istih nije upotrijebljen ni jedan neoborivi argument, a s obzirom na ozbiljnost navedenih optužbi Zagrepčani postavljaju pitanje profesionalnosti autora ili njihovih nadležnih koji se ni u jednom trenutku nisu obratili klubu s ciljem dobijanja dodatnih informacija, komentara ili demanta o temi koju su obrađivali, stoji u saopštenju "modrih".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve