Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.09.2012.

10:41

Porazi omladinaca "večitih"

Omladinski timovi Partizana i Crvene zvezde doživeli su minimalne poraze u subotu od Vojvodine i Sloge.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Crno-beli" su od Novosađana poraženi na svom terenu golom Kosovića iz penala u 20. minutu utakmice.

Sloga je srušila "crveno-bele" u Kraljevu pogotkom Čukovića u 21. minutu meča.

Partizan – Vojvodina 0:1 (0:1)
Kosović 20p

Omladinci Vojvodine se ne šale. Nedavno su slavili na pomoćnom terenu Crvene zvezde, a tri boda su odneli i sa terena drugog beogradskog večitog rivala, Partizana!

Gol za pobedu postigao je Kosović u 20. minutu sa bele tačke. Isti igrač je najpre pokušao iz slobodnog udarca, a Čađenović je u živom zidu – sudija je svirao jedanaesterac. Kosović je sa 11 metara bio precizan.

Partizan: Jovičić, Stanimirović, Milošević, Mijailović, Jokić, Lilić, Čađenović (Leković), Haliti (Minić), Stojanović (Marković), Golubović (Dražić), Grbović (Krivokuća).

Vojvodina: Kordić, Nikolić, Cvijić (Jordić), Sekulić, Pankov, Petrić, Makarić (Milinković), Kosović (Baškalo), Ilić (Janjušević), Gaćinović (Meleg), Spremo (Ferati).

Sloga – Crvena zvezda 1:0 (1:0)
Ćuković 21

Sloga je ostvarila prvenac u trenutku kada se malo ko nadao. Puleni Igora Tufegdžića odigrali su otresito, hrabro i borbeno i zasluženo osvojili tri boda protiv bezidejnih Beograđana.

Čvrsta igra domaćina onemogućila je goste da ugroze Tatića, a iz prve dobre akcije stigli su do prednosti. Dabižljević je sjajno je proigrao Jablanovića, a posle centaršuta visoki Ćuković je udarcem glavom loptu zakucao u ugao.

Trener gostiju Jovan Stanković ostavio je u svlačionici Jankovića, pa su ostvarili prevlast na terenu, ali tri zrele prilike nije iskoristio dekoncentrisani Maksimović.

Sloga: Tatić, Jovanović, Parezanović, Jović, Pantić, Vukotić, Radojević (Šaponjić), Dabižljević, Ćuković (Vukadinović, Krunić), Jablanović, Andrić (Pavlović).

Crvena zvezda: Šuljagić, Jakšić, Karaklajić (Stevanović), Šakić, Milutinović, Jovanović, Simić, Piščević (Stamatović), Maksimović, Janković (Tišma), Čikić.

Vojvodina je i dalje lider sa maksimalne četiri pobede, Partizan je treći sa devet bodova, a oba tima imaju meč manje od Radničkog 1923. Zvezda je tek 11. sa četiri boda.

U kadetskoj ligi Crvena zvezda je sa 2:1 savladala Borac u Čačku posle preokreta u drugom poluvremenu. Dvostruki strelac bio je Đukanović. Vršnjaci Partizana igrali su nerešeno sa drugoplasiranom Vojvodinom u Novom Sadu 1:1.

"Crno-beli" su poveli preko Jankovića u 36. minutu, ali je 20 minuta pre kraja Čeki izjednačio autogolom. Vojvodina ima 11, a Partizan deset bodova, na drugom i trećem mestu, dok je Zvezda sedma sa sedam. Lider je Sloboda sa 12.

U pionirskoj konkurenciji Zvezda je ostvarila ubedljivu pobedu u Čačku nad Borcem od 6:0, pa posle pet kola ima 13 osvojenih bodova, koliko ima i Napredak. Partizan u nedelju gostuje Loznici, a tokom sedmice učestvovao je na memorijalnom turniru "Dragan Mance" u Tesliću.

Ekipa koju predvodi proslavljeni provotimac Partizana Slađan Šćepović osvojila je turnir u Republici Srpskoj sa tri ubedljive pobede (Sloga Doboj 5:0, Teslić 4:1, Obrenovac 3:0). Lazar Pavlović je proglašen za najboljeg igrača turnira, dok je Miloš Zlatar bio najbolji strelac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve