Nova vest
Fudbal

Subota, 15.09.2012.

17:26

BL: Ubedljvi Borusija i Bajern

U mečevima trećeg kola nemačke Bundeslige ubedljive pobede ostvarili su glavni favoriti za titulu, branilac trofeja Borusija Dortmund i Bajern Minhen.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Borusija je u derbiju kola deklasirala Bajer Leverkuzen 3:0, dok je Bajern sa 3:1 nadigrao Majnc u Minhenu.

U sjajnom meču z Hanoveru domaći tim nadigrao je Verder Bremen 3:2, dok je Nirnberg napravio iznenađenje protiv Borusije pobedom od 3:2. Golova nije bilo u duelu Štutgarta i Fortune. Kasnije igraju Grojter Firt i Šalke, dva meča na programu su u nedelju.

Zdravko Kuzmanović vratio se na teren, a u remiju Štutgarta igrao je od 29. minuta kada je ušao kao rezerva. Sa druge strane, Aleksandar Ignjovski ostao je na klupi Verdera u porazu od Hanovera.

Treće kolo u Bundesligi obeležial je akcija „Idi svojim putem“ u sklopu borbe za toleranciju osoba različite seksualne orijentacije.

Golove za Bajern u Minhenu postigli su Mario Mandžukić u drugom, Bastijan Švajnštajger u 13. i Toni Kros u 91. minutu, dok je jedini pogodak za goste postigao Adam Salaj u 59. iz penala. Reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović igrao je za Štutgart od 29. minuta, kada je zamenio Tima Huglanda.

Dvostruki uzastopni šampion Bundeslige, ekipa Borusije iz Dortmunda pobedila je na svom terenu Bajer Leverkuzen sa 3:0. Strelci za Borsuiju bili su Mats Humels u 29, Jakub Blaščikovski u 39. i Robert Levandovski u 78. minutu. Srpski štoper Neven Subotić odigrao je celu utakmicu za Dortmund.

Nirnberg je uspeo u gostima da savlada trećeplasirani tim iz prošle sezone Borusiju iz Menhengladbaha. Oni su poveli sa 2:0 golovima Tima Klosea u 17. i Timija Simonsa u 25. minutu, ali su domaći fudbaleri uspeli da izjednače preko Luka De Jonga u 45. i Granita Džake u 53. Nirnberg je, ipak, došao do pobede zahvaljujući golu Hirošija Kijotake u 55. minutu, koji je bio i asistent kod prva dva pogotka svoje ekipe.

Hanover je kod kuće savladao Verder iz Bremena sa 3:2 golom mađarskog fudbalera Šaboča Huštija u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Domaćin je poveo golovima Šaboča Huštija i Leona Andreasena u sedmom i 10, ali su gosti izjednačili preko Arona Hunta u 26. Iz penala i Kevina De Brujnea u 74. minutu.

Bundesliga, 3. kolo:
Bajern Minhen - Majnc 3:1
Mandžukić 2, Švajnštajger 13, Kros 91 - Šalai 59p
Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen 3:0
Humels 29, Blaščikovski 39, Levandovski 78
Hanover - Verder Bremen 3:2
Hušti 7, 92, Andreasen 10 - Hunt 26, De Brujn 74
Borusija Menhengladbah - Nirnberg 2:3
De Jong 45, Džaka 53 - Klose 17, Simons 25, Kjotake 55
Štutgart - Fortuna 0:0
18:30 Grojter Firt - Šalke

nedelja:
Frajburg - Hofenhajm
Ajntraht - Hamburger SV

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve