Nova vest
Fudbal

Subota, 15.09.2012.

08:59

Laković: Vratićemo se u Novi Sad

Generalni sekretar FSS Zoran Laković rekao je da su male šanse da se meč sa Belgijom odigra u Novom Sadu, ali da će se o tome razgovarati narednih dana.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Posle ubedljivog trijumfa nad Velsom sa 6:1 i odlične atmosfere na stadionu „Karađorđe“ pojavile su se informacije da će vladajuće telo srpskog fudbala zatražiti i da naredni meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, protiv Belgije, bude odigran u Novom Sadu. To su od Saveza tražili Siniša Mihajlović i igrači, ali postoji nekoliko problema za realizaciju toga.

Razlog što je što je još pre više od mesec dana prijavljeno FIFA da će se susret odigrati na „Marakani“, a poznato je da svetska kuća fudbala striktno poštuje svoja pravila.

Pre početka kvalifikacija napravili smo plan sa selektorom da se mečevi reprezentacije igraju svuda u zemlji gde postoje uslovi koji zadovoljavaju FIFA i UEFA standarde. Meč sa Velsom je odmah dodeljen Novom Sadu, a sa lokalnom samoupravom grada Niša smo razgovarali da ukoliko uspeju da završe sve radove na „Čairu“, da tamo dočekamo Škotsku“, istakao je Laković.

Prema prvobitnoj ideji, dve najvažnije utakmice u grupi, protiv Belgije i Hrvatske, predviđeno je, što je logično, da se igraju na najvećem srpskom stadionu, na beogradskoj „Marakani“.

Propisi su da se za svaki meč dva meseca unapred dostave podaci FIFA o tome gde i kada će se igrati utakmica. Mi smo prijavili ranije da u Beogradu dočekamo Belgiju. Ipak, Novi Sad je bio u svakom smislu fenomenalan domaćin protiv Velsa, puni utisaka su otišli sa „Karađorđa“ i igrači, stručni štab, čelnici Saveza. Sigurno je da ćemo se vratiti u Novi Sad. Da li za meč sa Belgijom ili neki drugi, razgovaraćemo više o tome sledeće nedelje“, istakao je Laković.

U slučaju da meč bude premešten u Novi Sad, FSS bi izgubio oko 500.000 evra na prodaji ulaznica, s obzirom na razliku u kapacitetima dva stadiona. Ipak, u vladajućem telu srpskog fudbala su spremni na to da bi nacionalni tim igrao u zdravoj atmosferi, kakva je vladala protiv Velsa na „Karađorđu“.

Duel sa Belgijom na programu je 12. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve