Nova vest
Fudbal

Subota, 15.09.2012.

08:26

Eto se vraća u reprezentaciju?

Novi selektor Kameruna Žan-Pol Akono rekao je da mu je prvi zadatak na klupi reprezentacije da pokuša da vrati Samjuela Etoa i Benuu Asu-Ekotoa u tim.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Akono je naglasio da su obojica potrebna nacionalnom ekipi da bi uspela da nadoknadi dva gola zaostatka u duelu sa Kejp Verde ostrvima i spreči iznenađujuću eliminaciju u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija.

Na mestu selektora Akono je zamenio Denisa Lavanja, koji je smenjen posle iznenađujućeg poraza sa 2:0 u prvom meču poslednjeg kruga kvalifikacija prošlog vikenda. Akono je za selektora imenovan u četvrtak.

Želim da sredim sve konflikte unutar tima. Moraćemo da zaboravimo na sve to ako želimo da se plasiramo na Kup afričkih nacija“, naglasio je Akono.

Eto, koji je u dresu reprezentacije odigrao 106 mečeva i postigao 53 gola, odbio je da igra na meču protiv Kejp Verde ostrva, u znak protesta prema, kako kaže, amaterskoj organizaciji koja vlada u nacionalnom timu. Asu-Ekoto nije igrao za Kamerun u prethodnih 18 meseci iz sličnih razloga.

Moje imenovanje je došlo veoma brzo i pred sobom imam težak posao, jer treba da nadoknadimo zaostatak iz prvog meča da bismo se kvalifikovali, ali to nije nemoguće“, rekao je Akono.

Revanš meč poslednje kola kvalifikacija na programu je 13. oktobra u Kamerunu. Pobednik tog dvomeča plasiraće se na Kup afričkih nacija koji se igra u Južnoj Africi od 19. januara do 10. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve