Nova vest
Fudbal

Petak, 14.09.2012.

14:50

"Real mora da proda tužnog Ronalda"

Bivši predsednik Real Madrida Ramon Kalderon izjavio je da klub mora da proda sve nezadovoljne igrače, čak i ako je u pitanju Kristijano Ronaldo.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Kalderon je naglasio da Ronaldov menadžer unosi razdor u ekipi.

“Ne možete odbaciti talenat, ali ako je igrač nezadovoljan onda mora da ide iz kluba. U mom mandatu se to desilo sa Robinjom. Bila je kritična situacija, ali s obzirom da smo ga kupili za 24 miliona a prodali ga za 48 miliona evra, to je odličan posao”, rekao je Kalderon.

On je i dodao da Florentino Perez više nije glavni čovek madridskog kluba, već da Žoze Murinjo i Ronaldov agent, Horhe Mendes, drže sve u svojim rukama.

“Horhe Mendes je trenutno predsednik kluba bez obzira na to što ga niko nije izabrao na tu funkciju. Neki igrači su dovedeni u klub samo zato što im je on agent”, napomenuo je bivši predsednik “kraljevskog kluba”.

Mendesovi klijenti iz redova madridskog Reala su: Kristijano Ronaldo, Murinjo, Pepe, Anhel di Marija, Fabio Koentrao i Rikardo Karvaljo.

Kalderon ne razume zašto je Karvalju ponuđen novi ugovor prošlog oktobra, koji je on prihvatio.

“Mislim da je jako čudno to što je klub osetio potrebu da sa njim obnovi ugovor, a da potom odluči da ga ne koristi u igri, kao i kada je klub doveo Koentraa, a već je u svojim redovima imao najboljeg levog beka, Marsela.”.

Ramon Kalderon se takođe ne slaže sa odlukama kluba da u prelaznom roku proda Estebana Granera KPR-u, a dovede Esijena na pozajmicu.

Za Murinja je izjavio da je odličan trener i motivacioni govornik, ali da se ponekad ponaša na neprimeren način i radi stvari na štetu kluba.

Kalderon je u Realu bio od 2006. do 2009. godine nakon što je optužen da je namestio glasove koji su odlučivali o iznosu budžeta za narednu sezonu. Za to vreme Real je osvojio dve titule u Primeri, ali politika dovođenja i prodaje igrača nije uvek bila dobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve