Nova vest
Fudbal

Petak, 14.09.2012.

14:02

Prihodi Reala pola milijarde evra

Šampion Španije Real Madrid profitirao je prošle godine ukupno 514 miliona evra

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim je madridski gigant postao prvi ekonomski subjekt u istoriji koji je u jednoj fiskalnoj godini obrnuo više od 500 miliona evra.

U prošloj sezoni prihodi Reala porasli su za 7% u odnosu na prethodnu. Klub je saopštio da 9,5% prihoda otpada na doprinos navijača-članova (socios), što kroz njihove godišnje članarine, što kroz kupovinu godišnjih ulaznica.

Real je nakon poreza u finansijskoj godini 2011/2012 ostao u plusu od 24,2 miliona evra. Cifra je, zanimljivo, 23.3% manja u odnosu na prethodno razdoblje.

Taj nesrazmer iz kluba objasnili povećanim sigurnosnim troškovima, promenama poreskih zakona, rizicima proizašlim iz globalne ekonomske situacije, te uvećanim troškovima amortizacije investicija u igrače.

U klubu svejedno mogu biti zadovoljni jer su dug umanjili za 26.5%. On sada iznosi 124,7 miliona evra.

"Kraljevski klub" ne misli da se tu zaustavi, za sledeću sezonu je najavio novi rekordan prihod (516,6 miliona evra), te neto profit od 24,4 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve