Nova vest
Fudbal

Petak, 14.09.2012.

13:40

Venger: Ne dovodimo Drogbu

Trener Arsen Venger izjavio je da klub nema nameru da dovede Didijea Drogbu, iako Arsenal ima velikih problema na mestu napadača.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Drogba, koji je ovog leta napustio Čelsi i otišao u Kinu u ekipu Šangaj Šenhue, u poslednje vreme povezivan je sa prelaskom u brojne evropske klubove.

34-godišnji Drogba je u centru pažnje u Kini zbog svađe među vlasnicima unutar kluba, a Arsenal, Liverpul i Real Madrid se pominju kao moguće odredište robusnog napadača.

Međutim, čak i da se desi da Drogba raskine ugovor sa kineskim klubom, FIFA najverovatnije neće dozvoliti napadaču da potpiše ugovor sa nekim drugim klubom kao slobodan igrač van prelaznog roka, jer je bio pod ugovorom u trenutku kada je prelazni rok završen. Jedini izuzetak je u slučaju da klub ode u stečaj. Prošlog marta je Bolton doveo Grega Vajlda na ovakav način, nakon propasti škotskog Rendžersa, ali mu je FIFA tek na početku ove sezone dala dozvolu da igra.

Venger je izjavio da Arsenal ne planira da dovede Drogbu, koji je odbrani ‘Topdžija’ zadavao toliko problema tokom osam godina provedenih u Čelsiju.

“U ovom trenutku nemamo nameru da dovedemo Drogbu. Koliko znam on još nije slobodan igrač”, izjavio je trener Arsenala.

Drogba će najverovatnije u slučaju odlaska iz Kine preći u Real Madrid, jer je i sam istakao da ima veliku želju da obnovi saradnju sa Žozeom Murinjom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve