Nova vest
Fudbal

Petak, 14.09.2012.

08:10

Crnogorac neopaženo u Partizanu

Srpskim medijima retko promakne neki transfer Partizana ili Crvene zvezde, ali ovoga leta i to se dogodilo. Potpuno neopaženo, u Humsku je stigao defanzivac.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Odbranu srpskog šampiona pojačao je 22-godišnji crnogorski odbrambeni igrač Žarko Tomašević koji je stigao iz portugalskog Nasionala bez obeštećenja.

Dolazak Tomaševića ostao je neopažen najviše zbog toga jer je stigao sa povredom meniskusa, pa je tek sada spreman da se bori za mesto u timu "crno-belih" sa kojima je potpisao trogodišnji ugovor.

"Tomaševiću sada ostaje da se nametne treneru Vermezoviću", rekao je sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković.

Tomašević je rođen 1990. godine u Pljevljima, igra na poziciji levog štopera, ali je upotrebljiv i kao levi bek. Karijeru je počeo u omladinskoj školi Partizana, igrao je i za Mornar iz Bara, da bi 2009. godine prešao u portugalski Nasional.

Posle dve godine pozajmljen je drugoligašu Uniao Madeirii. Odigrao je četiri meča za mladu i dva za najjaču selekciju Crne Gore.

Bivši trener Tomaševića u Leiriji Predrag Jokanović istakao je za "Sport" da je on odličan u skoku i da ima zavidnu brzinu. Jokanović smatra da je Tomašević ogroman potencijal, ali da je i lenj, što ga je koštalo transfera možda i u Benfiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve