Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.09.2012.

23:30

Merkel:Homoseksualci, ne plašite se

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je gej fudbalere u Bundesligi da slobodno iskažu svoje seksualno opredeljenje, prenose lokalni mediji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Svako ko je skupio hrabrosti mora da zna da živi u državi u kojoj ne bi trebalo da se plaši. Činjenica da se neki i dalje boje znači da moramo da pošaljemo jasnu poruku: Ne plašite se da izadjete u javnost", rekla je Merkelova učestvujući u akciju "Idi svojim putem", koju sprovode klubovi Bundeslige.

Do sada nijedan fudbaler nemačkog prvenstva nije otkrio da je gej, iako su o toj temi otvoreno govorili nemački šef diplomatije Gvido Vestervele i gradonačelnik Berlina Klaus Voverajt.

"Pitanje je vremena kada će neki fudbaler izaći u javnost i priznati. Pre ili kasnije to će se dogoditi, a klubovi su dobro pripremljeni za taj trenutak", rekao je predsednik Bajena Uli Henes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d