Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.09.2012.

23:21

"Fudbal gubi odlaskom Rikelmea"

Fudbaler Barselone Andres Inijesta izjavio je da će taj sport izgubiti jednog od najboljih igrača ukoliko Huan Roman Rikelme odluči da ode u penziju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rikelme je početkom jula napustio Boku Juniors, uz obrazloženje da je emotivno ispraženjen i da ne oseća više da može da pomogne klubu.

"Uvek je tužno kada igrač svetske klase završi karijeru. Ako Rikelme odluči da se penzioniše fudbal će izgubiti jednog od najboljih igrača", rekao je Inijesta.

Najbolji fudbaler Evrope po izboru UEFA, imao je prilike da saradjuje sa Rikelmeom kada je Barselonu vodio Luj van Gal.

"Imao sam sreće što sam ga upoznao u svojim ranim godinama, proveli smo dosta dobrog vremena zajedno. On je tip igrača koji u svakom trenutku traži loptu, a kada je dobije uputi pravovremeni pas ili prodje", dodao je Inijesta.

On je pohvalio i svog sadašnjeg saigrača Argentinca Lionela Mesija.

"Kod Mesija ne vidim nikakve nedostatke. Toliko godina smo proveli zajedno, a on je još mlad i ima dosta toga da postigne. Mesi je jedinstven, on prevazilazi sebe iz godine u godinu", rekao je Inijesta i poručio da želi karijeru da završi na Nou Kampu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve