Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.09.2012.

14:45

Da li je Džaka namerno promašio?

Švajcarska je pobedila Albaniju sa 2:0, u meču u kojem su boje domaćeg tima branila petorica fudbalera albanskog porekla.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jedan od njih bio je i Granit Džaka koji je u centru pažnje švajcarskih medija nakon velikog promašaja u 85. minutu utakmice.

Meč u Lucernu jeste bio rešen, ali su Švajcarci svejedno ljuti na Džaku, što je bilo vidljivo i u komentaru Saše Rufera koji je konstatovao da je reprezentativac samo trebalo da ubaci loptu u mrežu, ali da njega promašaj nije potresao.

Da li je namerno promašio ili ne, teško je oceniti, ali da mu nije bilo svejedno što igra protiv Albanije Džaka je potvrdio na tviteru.

"Bio je ovo veoma emotovan meč za mene, nisam znao šta da radim, kako da se ponašam. Za neke sam možda izdajnik, ali ja se u potpunosti osećam kao Albanac", napisao je Džaka.

Na stadionu u Lucernu okupilo se i nekoliko hiljada albanskih naijača koji su svoje "zemljake" u dresu Švajcarske (Šaćiri, Džaka, Behrami, Mehmedi, Džemalili) dočekali gađanjem raznim predmetima.

Strelac prvog gola na meču bio je upravo jedan od njih, Đerdan Šaćiri koji je napravio slalom kroz redove Albanije, ali potom nije proslavljao gol. Promašaj Džake je u 85. minutu meča:



Džaka je proteklog leta prešao iz Bazela u Borusiju iz Menhengladbaha za 8.5 miliona evra, u Nemačku se sa "Sent Jakobsa" preselio i Šaćiri koji je pojačao minhenski Bajern.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve