Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.09.2012.

13:00

Ramosu smeta taktika Gruzije

Evropski i svetski šampion Španija umalo se "okliznula" na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine, ali je ipak osvojila tri boda u Gruziji.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crvena furija" je tek pogotkom Roberta Soldada u 86. minutu slavila na Kavkazu, a imala je mnogo sreće pošto su Gruzijci pogodili i stativu.

Međutim, defanzivac Španije Serhio Ramos kritikovao je defanzivnu taktiku domaćin i loš teren na stadionu "Boris Paičadze" u Tbilisiju.

26-godišnji igrač Real Madrida je istakao da tim nije bio siguran šta ih očekuje u istočnoj Evropi, a posle meča je iskritikovao Gruziju koja je u jednom momentu imala samo 18% vremena posed nad loptom.

"Nismo znali kako će Gruzija da igra. Videli smo njihov dafanzivni stav i to nam je otežalo stvari. Pored toga, teren nije pomogao našem stilu igre. Nije me iznenadila taktika Gruzije. Kada vas neki tim poštuje to se dešava. Ali ne možemo živeti u prošlosti, moramo ići napred i nastaviti da pobeđujemo", rekao je Ramos.

Strelac pobedonosnog gola Roberto Soldado je srećan zbog osvojenih bodova.

"Bila je ovo teškim radom izborena pobeda protiv tima koji nam je dao loptu i stavio sve igrače u svoje polje. Imali smo mnogo šansi za gol, ali najvažnija stvar je iskoristiti ih, a mi na sreću jednu jesmo. Bilo je frustrirajuće igrati jer sam u kaznenom prostoru uvek bio okružen i imao malo prostora za igru. Morao sam mnogo da se krećem", rekao je Soldado.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve