Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.09.2012.

11:45

Zvezdi će biti još teže u Evropi?

Porazom od Bordoa i ispadanjem u plej-ofu Lige Evrope, Crvena zvezda je značajno pokvarila rejting u Evro kupovima.

Izvor: JM

Autor: JM

Default images

Naredne sezone postoji velika mogućnost da "crveno-beli" ne budu nosioci ni u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

Beograđani su ove sezone branili 4.525 poena ostvarenih iz sezone 2007/08 kada su ispali u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona od Glazgov Rendžersa.

Posle samo jedne pobede u drugoj rundi i četiri remija, od kojih je jedan u baražu, Zvezda je ove sezone osvojila 1.950 poena. S obzirom da se računa učinak u poslednjih pet sezona, crveno-beli trenutno imaju koeficijent - 8.275.

Postoji mogućnost da se koeficijent promeni, na osnovu nacionalnog rejtinga, pod uslovom da Partizan bude uspešan u grupnoj fazi Lige Evrope.

Ako se situacija ne promeni, sledeće sezone Zvezda će biti među povlašćenim ekimama u drugoj, ali su male šanse da to bude slučaj i u trećoj fazi kvalifikacija.

Ove sezone u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope moldavski Šerif je sa 9.849 bio prvi ispod crte, dok je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope to bio slučaj sa holandskim Viteseom, koji je imao koeficijent od 9.103.

Ako ne bude značajnih promena u nacionalnom šampionatima ili Partizan ne bude uspešan u Ligi Evrope, crveno-bele sledeće sezone čeka težak put do grupne faze evropskih takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve