Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.09.2012.

11:36

Đuričić: Šta će reći Van Basten?

Filip Đuričić ni u snu nije očekivao toliko ubedljiv trijumf protiv Velsa, a još manje da će biti starter na obe utakmice utakmice na startu kvalifikacija.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Pobeda od 6:1 je zaista neverovatna, mislim da niko nije očekivao ovakav rezultat. Ispoštovali smo sve što smo se dogovorili i uz malo sreće postigli ubedljiv trijumf. Ne sećam se kad smo poslednji put pobedili sa tolikom razlikom. Rezultatom sam prezadovoljan, atmosferom takođe, ali svojom igrom baš i nisam, mislim da mogu mnogo bolje", rekao je Đuričić.

On je dodao da ne vidi sebe kao napadača, ali da je za Srbiju spreman i da stane na gol.

"Verovatno ću ostati na toj poziciji, koja mi i ne odgovara nešto specijalno, ali eto, selektor je procenio da sam najbolje rešenje u ovom trenutku, odgovaram na sve njegove zahteve i ako bude trebalo da branim - braniću. Ali, može to mnogo bolje sa moje strane, nadam se da će mi ova pobeda i ovaj gol pomoći da igram sa još više samopuzdanja", istakao je Đuričić.

Mladi fudbaler Herenvena priznao je da jedva čeka da vidi šta će mu trener, legendarni Holanđanin Marko Van Basten reći kad se vrati u klub.

"On je jedan od krivaca što igram u špicu, nismo se čuli, ali videćemo sta će mi reći. Mislim da imamo dobru ekipu ovde i možemo mnogo toga da napravimo, iako da budem iskren nisam očekivao da na obe utakmice budem starter, mislio sam da ću da ulazim u drugom poluvremenu, da pokušam da promenim nešto. Kad sam uoči Škotske čuo da ću igrati bilo mi je neobično, jer sam pre toga tri puta igrao centarfora, plus protiv Škota i Velšana koji su fizički dominantniji od mene. Medjutim, nisam se loše snašsao, dao sam gol, imao neke konkretne poteze i nisam nezadovoljan", zaključio je Đuričić, uz konstataciju da bi kada bi se sada igrao meč u Glazgovu rezultat sigurno bio drugačiji.

Đuričić ima samo 20 godina, karijeru je počeo u Radničkom iz rodnog Obrenovca, zatim je prešao u Crvenu zvezdu, odakle je uz mnogo pompe otišao u Olimpijakos, a potom u Herenven.

Nastupao je za sve omladinske selekcije Srbije, dok je za A tim već odigrao pet utakmica i postigao jedan gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve