Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.09.2012.

10:41

Vilmots: Rani gol nas je šokirao

Kao i selektor Hrvatske Igor Štimac, i njegov kolega sa klupe Belgije Mark Vilmots je zadovoljan osvojenim bodom u utorak veče.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Hrvati su poveli u Briselu golom Perišića, ali je u nadoknadi prvog poluvremena izjednačio Žile. U finišu meča obe selekcije bile su blizu pobede.

"Rano primljeni pogodak nas je šokirao, ali ipak smo se na odličan način vratili u prvom delu. Pritisnuli smo ih na njihovu polovinu, stvarali prilike. Hrvatska je još uvek deveta reprezentacija sveta", rekao je Vilmots.

Belgija sa Hrvatskom i Srbijom deli prvo mesto u Grupi A sa po četiri osvojena boda posle po dva meča.

"Igrači su razočarani, ali ja sam realan. Mislim da je remi na kraju realan rezultat. Osvojili smo četiri od šest bodova i moramo se okrenuti prema novim utakmicama. Moramo biti još ubojitiji. Previše nam je prilika potrebno da postignemo pogodak, a na ovakvoj razini ne možete očekivati 15 prilika po utakmici. Međutim, nemojte sada da stvarate pritisak na napadače. Prosek starosti ove reprezentacije je 24 godine i ima izuzetno potencijala i mesta za napredak".

Oba gola u Briselu postignuta su u prvom poluvremenu, a obe selekcije imale su sjajne šansu za pobedu u poseldnjih pet minuta.

"Dominirali smo 80 minuta protiv vrhunske reprezentacija kao što je Hrvatska. Nisu stvorili gotovo nikakvu šanseu Postigli su gol iz prvog pravog dolaska pred naš gol, ali na kraju smo mogli da dobijemo i mi, da je pogodio Miralas (u 86. minutu), a mogli smo i izgubiti da je ušla ona poslednja hrvatska lopta nakon kornera (Domagoj Vida sam na drugoj stativi u 92. minutu). Unapred sam rekao da bi iz prva dva susreta četiri boda bila prihvatljiva, a iako se čini kako smo izgubili dva domaća boda, još uvek ima mnogo do kraja kvalifikacija", objektivno je analizirao Vilmots.

Za razliku od Vilmotsa, nerešen rezultat nije zadovoljio njegove igrače.

"Ovo je razočaravajuće! Bili smo bolji tim, a nakon teške utakmice nezadovoljni smo nerešenim rezultatom. Nakon primljenog pogotka imali smo dovoljno vremena da okrenemo stvari u svoju korist", izjavio je štoper Belgije Tomas Vermelen, poput koga je razočaran bio i Kevin de Brujin.

"Miralas je na kraju morao ono da pogodi, ali nije bilo sreće, dešava se. Nismo zadovoljni, Hrvatska gotovo da nije imala prilike na meču, ali imamo četiri boda nakon dve teške utakmice i mislim da je to dobar početak", rekao je vezni igrač.

Belgiju u idućem nastupu, koje je na rasporedu 12. oktobra, očekuje gostovanje Srbiji, koja je na svom terenu razbila Veles sa 6:1 i sa nestrpljenjem očekuje nastavak kvalifikacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve