Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.09.2012.

09:47

Štimac: Očekujemo bolju Hrvatsku

Glavni rivali Srbije u Grupi A kvalifikacija za Mundijal 2014, Belgija i Hrvatska igrali su 1:1 u Briselu, što je zadovoljilo selektora "vatrenih" Igora Štimca.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Hrvati su poveli u Briselu golom Perišića, ali je u nadoknadi prvog poluvremena izjednačio Žile. U finišu meča obe selekcije bile su blizu pobede.

"Mnogo je teško bilo proći ovaj mini ciklus, mi smo naš rezultat u potpunosti ostvarili u ovakvoj fizičkoj spremi. Možemo samo očekivati bolju Hrvatsku," istakao je Štimac.

Štimac je bio izuzetno zadovoljan predstavom svojih igrača u remiju u Briselu.

"Šteta za pogodak pred kraj prvog dela, ali golovi padaju i u prvoj i u posljednjoj minuti, nećemo se vaditi na to. Ono što mene raduje je ovaj angažman, koji je bitno različit od onog što je publika gledala ranije i samo potvrđuje potencijal koji će ubuduće biti prezentovan na svakoj utakmici", rekao je selektor Hrvatske.

Iako je pogodak pred odlazak na odmor sigurno šokirao njegove igrače, Štimac je izjavio kako je u nastavku utakmice svesno prepustio terensku inicijativu rivalu.

"Nije nas pritisnula Belgija, nego smo se svesno mi povukli. Imali smo planirane izmene, pokušali smo sa Olićem da dobijemo na brzini, a tražili smo više mirnoće od naših igrača, kada osvojimo loptu od protivnika. nisam želeo da iz jednog poteza dođemo pred protivničkog gola, nego kroz igru, kroz akciju, kao što je to bilo kod prvog gola".

Luka Modrić dobio je pohvale od selektora, iako je Štimac svestan kako od veznog igrača Reala u budućnosti mogu da se učekuju mnogo bolja izdanja.

"Nažalost, Luka nam je još umoran. On nema tu svežinu, ali kada Luka bude pravi, Hrvatska će ovo sa lakoćom dobijati", rekao je Štimac.

Štimac je iskoristio priliku i pohvalio rad prethodnog stručnog štaba na čelu sa Slavenom Bilićem, od koga je tek nedavno preuzeo hrvatsku reprezentaciju.

"Morate razumeti da ja tek počinjem da radim sa ovom ekipom. Ovo što su oni do sada pokazali i protiv Makedonije i protiv Belgije, ovo je rad bivšeg stručnog štaba. Hvala njima još jednom! Ali, još nemamo dovoljno izbalansiran tim. Neki su igrali deset utakmica, neki nisu ni jednu", istakao je Štimac koji je otkrio i planove za budućnost.

"Imamo vremena da se odmorimo nekoliko dana, a nakon toga ćemo pratiti što naši momci rade u klubovima. Očekuje nas obilazak širom Evrope u narednih 15 dana i nakon toga ćemo videti, ko je zdrav, ko nije, ko dobro igra, a ko ne igra i odlučiti koga da pozovemo za sledeći ciklus", zaključio je selektor Hrvatske.

U sledećem meču Hrvatska će 12. oktobra gostovati Makedoniji, dok će četiri dana kasnije dočekati Vels.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve