Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.09.2012.

13:41

Novi incidenti u Egiptu

U egipatskom gradu Zakaziku napadnuti su kapiten fudbalskog kluba El Ahli iz Kaira i još dvojica igrače te ekipe, preneli su lokalni mediji.

Izvor:

Autor:

Default images

Oni su bili na otvaranju radnje koju drži njihov prijatelj, a napali su ih navijači kluba za koji igraju. Fudbaleri su uspeli da pobegnu u radnju, a po dolasku policije nepovređeni su napustili grad.

U Egiptu se već nekoliko dana dešavaju incidenti, većinom u Kairu, zbog utakmice nacionalnog Superkupa u fudbalu i zakazanog nastavka sezone, koja je prekinuta u februaru 2012. godine posle tragedije u Port Saidu.

Kako prenose lokalni mediji, navijači najtrofejnijeg egipatskog kluba El Ahlija pokušali su nekoliko puta da sabotiraju duel protiv ENPI-ja u Superkupu, jer su nezadovoljni činjenicom da je Fudbalski savez Egipta doneo odluku da se taj meč igra.

"Najvatreniji" navijači El Ahlija - Ultras Ahlavi, protestuju pošto još nije završena istraga o tragediji u Port Saidu

Oni su posle odluke FS Egipta da se igra Superkup tražili od čelnika i igrača El Ahlija da ne izađu na teren protiv ENPI-ja, ali je njihov predlog odbijen. Nezadovoljni takvim razvojem situacije Ultras Ahlavi su prekinuli jedan trening svog kluba i napali igrače, a potom su upali u prostorije Saveza i ukrali trofej Superkupa.

Kada je doneta odluka da se utakmica premesti iz Kaira u Aleksandriju, na vojni stadion u pustinji, navijači El Ahlija su zapretili da će prekinuti meč.

Njih oko 300 je presrelo autobus sa fudbalerima na autoputu u blizini hotela u Aleksandriji, posle čega je policija morala da improvizovanim putem kroz pustinju sprovede igrače i stručni štab El Ahlija do smeštaja, a potom i do stadiona. Početak utakmice kasnio je oko sat vremena, ali je ona ipak odigrana, a El Ahli je pobedio sa 2:1.

Višestruki osvajač egipatskog prvenstva i afričke Lige šampiona, međutim, u tom meču je bio bez jednog od najboljih igrača - napadača Mohameda Abutrike, koji je na zahtev navijača odbio da igra utakmicu Superkupa.

Iz kluba su saopštili da će 33-godišnji Abutrika biti kažnjen, a to bi moglo da izazove nove nemire, pošto je on jedan od miljenika navijača i smatra se klupskom legendom.

FS Egipta je pre nekoliko dana doneo odluku da se nacionalno prvenstvo posle višemesečne pauze nastavi 17. septembra, ali je ona promenjena zbog nedavnih dešavanja, pa se tamošnja Premijer liga neće igrati još najmanje mesec dana.

Otkazane su, takođe, i utakmice nacionalnog tima.

Od tragedije u Port Saidu u Egiptu su se igrali jedino mečevi afričke Lige šampiona, ali pred praznim tribinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve