Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.09.2012.

11:57

Spartak: Nažalost, pogrešili smo

Fudbalski klub Spartak Zlatibor Voda izdao je na svoj sajtu zvanično saopštenje posle neočekivane ostavke Zorana Marića.

Izvor:

Autor:

Default images

Marić je na klupi zamenio Zorana Milinkovića koji je podneo ostavku posle poraza od Rada, ali je na čelu ekipe sa severa zemlje proveo samo tri dana, pre nego što je podneo neopozivu ostavku.

Povodom podnošenja ostavke šefa stručnog štaba Zorana Marića FK „Spartak Zlatibor voda“ izdaje sledeće saopštenje, koje prenosimo u celosti:

„Svi u klubu smo zatečeni i iznenađeni ovim nesvakidašnjim potezom, odnosno, ostavkom šefa stručnog štaba nakon samo tri dana boravka u klubu. Nikome u klubu nije jasno šta se desilo i koji su stvarni motivi za donošenje ovakve odluke.

Da li su oni strogo poslovne prirode ili su se ipak umešali i privatni razlozi.

Razlozi koje navodi, sada već bivši trener, su da je stanje u klubu loše i da nema poverenja u igrački kadar.

Stanje u klubu je stabilno i uprava kluba čini sve da ispunjava svoje obaveze prema igračima. Određena kašnjenja postoje, ali uzimajući u obzir situaciju u kojoj živimo i krizu, kašnjenja nisu alarmantna. FK „Spartak Zlatibor voda“ je stabilan klub i želimo da kažemo raznim dušebrižnicima da odustajanja nema i da ćemo se boriti za postizanje što boljih rezultata.


Što se tiče nepoverenja u igrački kadar, Zoran Marić, verovatno nije gledao tabelu od prošle sezone na kojoj stoji da je naš klub bio sedmi, a sa identičnim igračkim sastavom koji je u letnjem prelaznom roku pojačan sa Borkom Veselinovićem, Goranom Adamovićem, Slobodanom Novakovićem, Nikolom Poparom i Milenović Novicom. Uprava kluba veruje u igrački kadar sa kojim raspolažemo i stojimo potpuno iza svojih igrača. Znamo i verujemo da će se postizati boljii rezultati.

Duboko smo uvereni da trener nije uspeo da popamti imena svim fudbalerima za ova tri dana, a ne da se uveri u njihove igračke kvalitete, kao i u njihov potencijal. Ukoliko je uspeo da proceni igrače za samo tri dana onda je on trener za ozbiljne evropske klubove, a do sada u njegovoj trenerskoj karijeri nije bilo takvih klubova. Gospodin Marić je imao šansu da se dokaže u srpskom fudbalu, ali je ostao nedorečen. Mi smo verovali da ćemo da ispunimo zajedničke ciljeve i da ćemo jedni drugima pomoći u ostvarivanju ciljeva. Nažalost, pogrešili smo.

Ako se posle ovog saopštenja gospodine Marić oseti uvređenim mi stojimo na raspolaganju da nam objasni da li je ljudski i moralno da se povuče ovakav potez i da li se ovako nešto ikada desilo i da li smo mi učinili nešto negativno pa da povuče ovakav potez koji je uvreda za naš klub.

Smatramo da trener treba da bude pedagog i vaspitač koji će ličnim primerom i ponašanjem da postavlja standarde. Ovo što je sada pokazao, svakako, ne spada u okvire ponašanja koje želimo da vidimo u našem klubu i težićemo da ovu epizodu što pre zaboravimo.

FK „Spartak Zlatibor voda“ će i bez njega ostati institucija i očuvaće svoje mesto u srpskom fudbalu.

Uprava kluba će vrlo brzo postaviti novog šefa stručnog štaba koji će preuzeti dalju brigu o ekipi, a o čemu ćemo informisati javnost.“

Posle neočekivanje ostavke Marića, rukovodstvo Spartaka je ekspresno reagovalo, i posle samo jednog dana imenovalo novog šefa struke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve