Nova vest
Fudbal

Subota, 08.09.2012.

10:44

SP: Jamajčani iznenadili Amerikance

Možda i najveće iznenađenje u kvalifikacijama za SP 2014 u petak su priredili fudbaleri Jamajke pošto su pobedili Sjedinjenje Države sa 2:1.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Iako tradicionalno Amerikanci i Meksikanci dolaze na Mundijale kao predstavnici KONKAKAF zone, Jamajčani su tim SAD ’usporili’.

Klint Dempsi je postigao gol za goste u prvom minutu ali su domaćini u Kingstonu stigli do prve pobede u 19 mečeva sa timom Sjedinjenih Država. Strelci su bili Ostin i Šelton.

Meksiko je bio bolji od Kostarike, kao gost, pobedili su i timovi Kanade, Gvatemale i Hondurasa.

Iako je Klint Dempsi pogodio posle samo 35 sekundi i doneo prednost ekipi Jirgena Klinsmana iako nije igrao prethodna tri meseca, domaći tim je imao snage za veliki povratak.

Čvrsti defanzivni vezni Lidsa Rodolf Ostin izjednačio je u 24. minutu, napadač turskog Karabukspora Luton Šelton doneo je radost navijačima u Kingstonu u 20. minutu nastavka.

Jamajka je zaslužila pobedu. Bili su zainteresovaniji i koncentrisaniji,“ rekao je posle utakmice Klinsman, „Moramo to da rešimo u sledeća tri dana.“



Isti rivali sreću se u svim grupama Severnoameričke zone u četvrtom kolu. Meksikanci će dočekati Kostariku a pobeda u San Hozeu golovima Salsida i Zavale donela im je priliku da već u četvrtom kolu obezbede nastavak takmičenja.

Kanađani su pogotkom De Rosarija naneli prvi poraz timu Paname, Honduras je lako stigao do bodova u Havani (3:0) a Gvatemala je pobedila Antigvu i Barbudu, 3:1. Samo na jednom meču nije bilo pobednika, Salvador – Gvajana 2:2.

Po dve ekipe iz svake grupe će u finalnu rundu, posle će tri na Svetsko prvenstvo a četvrti u baraž sa pobednikom takmičenja u zoni Okeanije.

grupa A: Jamajka 7, Gvatemala 4, SAD 4, Antigva i Barbuda 1
grupa B: Meksiko 9, Kostarika 4, Salvador 2, Gvajana 1
grupa C: Kanada 7, Panama 6, Honduras 4, Kuba 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve