Nova vest
Fudbal

Subota, 08.09.2012.

10:21

Mesi odveo Argentinu na čelo tabele

Reprezentacija Argentine zabeležila je šestu pobedu zaredom, pošto je slavila protiv Paragvaja sa 3:1 u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Argentince je do trijumfa predvodio najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi, a ’gaučosi’ su tako preuzeli prvo mesto na tabeli od Urugvaja.

Zanimljivo je da je Argentina tom pobedom prekinula niz od 39 godina bez trijumfa nad Paragvajem na svom terenu, a svoje protivnike je poslala na dno tabele.

Mesi je bio najzaslužniji za sjajan trijumf Argentine, pošto je uspevao da razigra svoje saigrače, ali i da zatrese mrežu Paragvajaca. Domaćini su poveli preko Anhela di Marije već u drugom minutu, da bi Fabro izjednačio 15 minuta kasnije iz penala. Ipak, potom su stvari došle na svoje mesto, pošto je Gonsalo Iguain u 31. minutu vratio prednost ’gaučosima’, da bi Mesi u 63. postavio konačan rezultat.

Ernan Barkos, nekadašnji igrač Crvene zvezde, utakmicu je presedeo na klupi.



U ostalim mečevima koji su odigrani u petak u Južnoj Americi, pobede su zabeležili Peru, Ekvador i Kolumbija.

U malom derbiju kola Kolumbija je bila neočekivano ubedljiva u duelu sa ekipom Urugvaja. U Barankilji nije bilo povređenog Kun Aguera ali su na teren izašli i Forlan i Kavani, Muslera, Lugano, Godin, Pereira... ali su samo posmatrali golvoe domaće ekipe. Radamel Falkao je ’načeo’ goste u drugom minutu igre, lokalni momak Teofilo Gutijeres postigao golove u 47. i 52. minutu, Zuniga postavio konačnih 4:0 u sudijskoj nadoknadi vremena.



Džeferson Farfan bio je čovek odluke u duelu Peru – Venecuela. Gosti su poveli pogotkom Aranga u 43. minutu, napadač Šalkea je pogodio u 47. i 59. za drugu pobedu Peruanaca u kvalifikacijama i bekstvo sa dna.

Ekvador je pobedio Boliviju sa 1:0, a pobednički pogodak postigao je Kaisedo u 74. minutu.



U sedmom kolu slobodna je bila selekcija Čilea a osmo se igra u utorak, sastaju se Čile – Kolumbija, Urugvaj – Ekvador, Paragvaj – Venecuela i Peru – Argentina, kolo ’preskaču’ Bolivijci.

Svetsko prvenstvo u Brazilu biće prilika da južna Amerika ima rekordan broj učesnika, pored domaćina moglo bi da nastupi još pet timova. Četiri najbolja će na SP a petoplasirani u baraž sa petoplasiranim timom Azije.

Posle sedam kola Argentina ima 13 bodova, Čile i Ekvador po 12, Urugvaj na četvrtom mestu 11. Kolumbija je trenutno na mestu koje vodi u baraž sa deset bodova, Venecuela ima osam, Peru šest, Bolivija i Paragvaj po četiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve