Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.09.2012.

15:27

"Nisam očekivao da napustim Porto"

Novi fudbaler Zenita iz Sankt Peterburga, brazilski napadač Hulk, rekao je da nije očekivao da napusti Porto i da se ceo transfer u Rusiju desio iznenada.

Izvor:

Autor:

Default images

"Nisam ovo očekivao, posle subotnje utakmice rekao sam da ću pomoći Portu da osvoji treću uzastopnu titulu. Agent me je, iznenada, pozvao i rekao da je dogovor postignut. Nisam imao razloga da napustim Portugal, ali mi je menadžer rekao da su se klubovi dogovorili. Ovo će biti dobar posao, kako za mene, tako i za Porto i Zenit", rekao je Hulk.

Reprezentativac Brazila je istakao da u Zenitu želi da osvaja titule i pobeđuje, kao što je to činio i u Portu.

"Ovo je još jedna pobeda, još jedan važan korak u mom životu. Međutim, moram da kažem koliko sam zahvalan Portu što mi je otvorio vrata ka Evropi. Bio sam veoma srećan u Portugalu, a isto tako želim da budem srećan i u Zenitu i Rusiji. Želim da idem istim pravcem, da pobeđujem u utakmicama i osvajam titule, kao što sam to činio sa Portom", kazao je Hulk.

Ovaj 26-godišnjak je sa Zenitom potpisao ugovor do leta 2017. godine, a u novom klubu nosiće dres sa brojem 29.

Predsednik Zenita Aleksandar Djukov rekao je da je taj klub Hulka i Aksela Vicela, koji je prešao iz portugalske Benfike, doveo po povoljnim uslovima.

"Tim predvodjen trenerom Lučijanom Spaletijem igra moderan, snažan i zabavan fudbal. Medjutim, veoma smo ambiciozni, pa smo u cilju visokih rezultata morali da imamo neku igračku dobit. Zato smo doveli dva velika igrača, po veoma povoljnim uslovima pa povećanje budžeta kluba u ovom trenutku nije potrebna", rekao je Djukov.

Hulk i Vicel su dovedeni za po 40 miliona evra, a prema rečima Đukova, Zenit će tu sumu isplaćivati u naredne tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve