Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.09.2012.

22:08

"Ubij Srbina", uz paljenje zastave

Proteklog vikenda u Premijer ligi Bosne i Hercegovine navijači šampiona Željezničara spalili su srpsku zastavu na meču sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Manijaci" su kao i tokom duela sa Borcem uzvikivali "Ubij, ubij Srbina..", a potom istakli i transparent u vezi sa Srebrenicom dok su palili zastavu.

"Spomen na genocid zabranjena je tema, a za veličanje ratnih zločinaca kazne nema. Dok drugi rade sve što žele, kriminalci iz Niona nama pravdu dele. Neka kazne postanu veće - Manijaci Srebrenicu zaboraviti neće".

Upravni odbor Fudbalskog kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva obratio se javnosti saopštenjem u kojem izražava ogorčenje i nezadovoljstvo dešavanjem na utakmici sa Željezničarom odigranoj u subotu 1.septembra na “Grbavici”.

"Tokom drugog poluvremena navijači Željezničara su nacionalističkim,šovinističkim i fašističkim navijanjem, paljenjem srpske zastave i razvijanjem ratnih zastava armije BiH uvredili kompletan srpski narod. Posebno smo iznenađeni činjenicom da su se na tribinama našle i parole sa političkim sadržajima. Na žalost, na ove provokacije navijača Željezničara,izostala je reakcija zvaničnih lica", navodi se u saopštenju i dodaje da su pristalice domaćeg kluba skandiranjem “Ubij, ubij Srbina” pokazale da Slavija nije bila dobro došla na Grbavicu.

"Navijačkom orgijanju se pridružila i veća grupa prisutnih u centralnoj loži stadiona "Grbavica". Na njihovoj meti su bili pojedini članovi rukovodstva Slavije i šef stručnog štaba Vlado Čapljić. Psovali su im četničku majku. Istovremeno su domaće pristalice, na severnoj tribini Grbavice, bakljama i kamenjem napale naše navijače, smeštene na istom delu stadiona. Na žalost, bilo je i povređenih naših pristalica.Veći sukob izbegnut je pravovremenom i profesionalnom reakcijom policije Kantona Sarajevo".

Još jedan detalj u Slaviji naglašavaju.

"Posebno smo iznenađeni i ogorčeni na činjenicu da je drugo poluvreme, na klupi sa delegatom proveo Rusmir Cviko, direktor kluba sa "Grbavice". Na taj način je očigledno vršio pritisak na službena lica. Zbog svega navedenog očekivali smo izvinjenje rukovodstva Željezničara", ističu u Slaviji i nadaju se da će FSBiH preduzeti adekvatne mere da zaštiti klubove koji će ubuduće dolaziti na "Grbavicu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve