Nova vest
Fudbal

Petak, 31.08.2012.

21:25

Falkao nosio Atletiko do trofeja

Fudbaleri Atletiko Madrida osvojili su Superkup Evrope pobedivši u Monaku londonski Čelsi sa ubedljivih 4:1.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Osvajača Lige Evrope do novog trofeja vodio je fantastični Radamel Falkao koji je u prvom poluvremenu postigao het-trik.

Kolumbijac je bio strelac u sedmom, 19. i 45. minutu. Na 4:0 povećao je Miranda u 60. minutu, a poraz prvaka Evrope ublažio je Geri Kejhil 16 minuta pre kraja.

Atletiko je tako osvojio drugi Superkup Evrope u tri godine, a ovo je poslednji put da se ovaj duel igra u Monaku. Naredne godine domaćin će biti Prag, 2014. Kardif, a 2015. Tbilisi.

Atletiko je u prvih 45 minuta bio potpuno dominatan i sasvim zasluženo je stekao veliku prednost. Pored dva gola tim Dijega Simeonea promašio je još barem dve gol šanse.

Već u trećem minutu nakon odličnog prodora Felipea Luisa po levoj strani Falkao je nagovestio sjajno izdanje, bio je u duelu sa Ešlijem Kolom i uspeo je samo da pogodi prečku. Međutim, tri minuta kasnije nije bilo spasa za odbranu Čelsija.

Gabi je poslao divan pas u prostor za Kolumbijca, a ovaj je za trenutak zastao a onda je levom nogom prebacio Čeha, zbunio Davida Luiza i doveo svoj tim u vođstvo. Uzvratio je u 13. minutu Eden Azar koji je šutirao preko gola.

Već u 19. minutu crveno-beli iz Madrida vodili su 2:0. Falkao je izbegao ofsajd zamku, prihvatio je loptu a onda je fantastično levom nogom plasirao u dalji ugao, Čeh je bio nemoćan. Bio je to 41. gol Kolumbijca u 53. nastupu za Atletiko, a do kraja prvog dela lako je mogao da postigne još jedan.

U 36. minutu se stvorila velika gužva u odbrani ’plavaca’ Adrian se zbunio u gol šansi, na loptu je natrčao Falkao ali je uspeo da glavom pogodi samo stativu. Međutim, u poslednjem minutu prvog dela to mu je uspelo. Nakon fantastične kontre Madriđana, Arda Turan je odložio loptu zahuktalom Falkau koji je i treći gol na ovom meču postigao levom nogom.

U drugom poluvremenu igralo se za publiku pošto je builo jasno da će trofej u Madrid. Atletiko je nastavio sa sjajnim izdanjem, a u 60. minutu Miranda je nakon prekida koji je izveo Gabi ostao neometan u srcu šesnaesterca Čelsija i bez većih problema savladao je Čeha.

Delovalo je da će Madriani do kraja do vrha napuniti mrežu rivala, ali su se zaustavili na četiri pogotka. U 76. minutu konačan rezultat je postavio Geri Kejhil koji se najbolje snašao u šesnaestercu nakon kornera koji je izveo Frenk Lampard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve