Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.08.2012.

15:49

Vukić odlazi u Lirse

Fudbaler Partizana Zvonimir Vukić karijeru će po svemu sudeći nastaviti u blegijskom klubu Lirse.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Žuto-crni, koje sa klupe vodi debitant Kris Jansens, ponudu u Humsku poslali su još prošle nedelje, i čeka se samo završni dogovor.

Vukić je u trećem boravku u Partizanu igrao odlično, po mnogima je bio najbolji igrač lige prošle sezone, tokom koje je postigao 17 golova u svim takmičenjima. Međutim, od dolaska Vladimira Vermezovića nije bio u prvom planu.

Vermezović je u ponedeljak izjavio da ga nije video dve nedelje, posle oštre prepirke preko medija, u kojoj ga je Vukić optužio da ga je bez razloga odstranio iz ekipe.

“Imamo sa Vukićem usmeni dogovor. Ponudili smo mu jednogodišnji ugovor, uz opciju produženja na još godinu dana. Čekamo da se izjasni i Partizan, s obzirom na to da njemu važi ugovor do decembra, a mi razmatramo i opciju da ga dovedemo od januara, ako ne budu pristali. Pretpostavljam da će sačekati rasplet u kvalifikacijama za Ligu Evrope”, rekao je Jese De Preter, izvršni direktor kluba.

Tokom bogate karijere 33-godišnji Zrenjaninac igrao je za B tim madridskog atletika koji je osvojio Segundu, nastupao u Šahtjoru, Portsmutu i Moskvi. Dres Partizana nosio je 2000-2003, zatim na kraćoj pozajmici početkom 2006, pa ponovo u prošlih godinu i po.

Klub iz gradića Lir u okolini Antverpena bio je prvak Belgije četiri puta, poslednji put pre 15 godina, a najveće ime koje je dao svetskom fudbalu je Jan Kelemans, prva zvezda belgijske selekcije koja je igrala dva uzastopna polufinala SP tokom osamdesetih. U njemu je sredinom prošle decenije igrao Dragan Mrđa.

Lirse posle pet kola ima šest bodova i nalazi se na devetom mestu Župiler lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve