Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.08.2012.

14:25

Mihajlović: Znam šta hoću

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović kaže da ima ima plan od koga neće da odstupi, i da je spreman da snosi posledice te odluke.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Loša igra Srbije na prijateljskoj utakmici sa Republikom Irskom, izazvala je mnogo kritika, međutim selektor ne želi da se obazire na njih.

„Imam ideju, znam šta hoću. A da li će to na kraju da ispadne dobro pokazaće vreme. Dobro sam razmislio o svemu i neću da lutam“, kaže Mihajlović za "Sport".

On dodaje i da fudbal moguće igrati bez napadača, ukoliko nema izrazitih gol-igrača u reprezentaciji.

Imamo tri napadača, imamo u vezi Mijailovića ispred odbrane, drugog ne vidim na toj poziciji, pošto ima taj tempo. Ignjovski je taj koji kvari igru, probao sam Kuzmanovića, ali na toj poziciji će, verovatno, biti Ninković. Pored trojice napadača imamo i dva beka koji napadaju, Ivanovića i Kolarova. Dakle, imamo više od pola tima, koji uslovno rečeno, napada. Ja iskreno nisam čuo da neka ekipa napada sa devet igrača. U kvalifikacionim mečevima ne očekujte veliki broj prilika, biće ih najviše tri ili četiri. svi će prvo da vode računa o svojoj mreži. zbog toga će biti važni prekidi, a mi imamo kvalitet na tom polju“, ističe Mihajlović.

Selektor Srbije kaže i da se nije odrekao iskusniji igrača, ali da želi da podmladi tim.

Ja se nikog nisam odrekao. Rekao sam da hoću da podmladim tim, a što se tiče starijih, ukoliko dokažu igrama i golovima da zaslužuju priliku, zašto ih ne bi zvao“, kaže Mihajlović koji je optimista po pitanju plasmana na SP u Brazilu.

Nama je cilj plasman na Svetsko prvenstvo i samo se vi opustite. Mi radimo sve kako treba, igrači će biti na visini zadatka i rezultati će doći. Samo imajte vere u nas“, zaključio je Mihajlović.

Reprezentacija Srbije okupiće se 3. septembra u Staroj Pazovi, a prvu utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. odigraće 7. septembra u Glazgovu protiv Škotske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve