Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.08.2012.

20:48

Remi borbene Zvezde sa Bordoom

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno 0:0 sa Bordoom u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Nošeni podrškom sa tribina, ’crveno-beli’ su odigrali hrabro i sa mnogo trčanja, stvorili su nekoliko šansi, ali nisu uspeli da postignu gol.

Sa druge strane, najbolju šansu za Žirondince imao je Obranijak sredinom prvog poluvremena. Revanš je na programu za sedam dana u Francuskoj.

Osim Zvezde, u kvalifikacijama za Ligu Evrope učestvuje i Partizan, koji je poražen sa 3:2 od Trumsea na gostovanju.

Bordo je na startu meča igrao presing na polovini ’crveno-belih’, ali ne naročito intenzivno. I domaća ekipa bila je prilično oprezna, pa je prvih deset minuta proteklo uglavnom u igri na sredini terena.

U 16. minutu videli smo prvu lepu akciju ’crveno-belih’ – Mijailović je dugom loptom prebacio loptu sa desne na levu stranu, a u nastavku akcije Lazović je sa ivice kaznenog prostora šutirao pored leve stative.

Navijači Crvene zvezde zahvalili su se Robertu Prosinečkom na posvećenosti koju je imao dok je bio trener – na transparentu na severnoj tribini pisalo je: „Robi, hvala ti za snagu i energiju koju si uneo u klub, vrata Zvezde su ti uvek otvorena“.

Kako je i najavio, Prosinečki sa stadiona gleda meč sa Bordoom.

Domaći fudbaleri bili su veoma požrtvovani, nekoliko klizećih startova publika je nagradila aplauzom, ali i dalje nije bilo pravih prilika ni na jednoj strani.

Za razliku od terena, sadržajno je bilo na tribinama, pošto su navijači imali poruku i za novog trenera Jankovića: "Kad je najteže pravi zvezdaš je tu, Sale budi dobar trener kao što si zvezdaš".

Na prvu veliku šansu čekalo se sve do 29. minuta, a Zvezda je imala mnogo sreće – Mladenović je zakasnio da napravi ofsajd-zamku, a Ludovik Obranijak šutirao je preko gola u situaciji ’jedan na jedan’ sa Bajkovićem.

U 36. minutu ’Marakana’ se digla na noge posle snažnog šuta Lazovića sa 16m, ali golman Karaso je odlično intervenisao. Potom smo videli korner, ali je odbrana Bordoa raščistila opasnost.

Do kraja poluvremena Zvezda je bila nešto agilnija, ali novih šansi nije bilo i na 15-minutni odmor otišlo se sa rezultatom 0:0.

Hrabro je domaći tim počeo drugo poluvreme – posle još jedne duge lopte Milunović se našao blizu gola, ali je loptu u poslednjem trenutku izbio Sijani. Zatim je Milivojević šutirao, ali je lopta otišla preko gola.

Motivisan početak Zvezdinih fudbalera inspirisao je i publiku, koja je bila sve glasnija.

Bordo je zatim zaigrao malo bolje, ali su ’crveno-beli’ bili koncentrisani u odbrani. U 60. minutu Zvezda nije iskoristila veliki kiks Sijanija – Lazović mu je oduzeo loptu na desnoj strani, ali je bio malo neodlučan, odlučio se da doda loptu Milunoviću, ali je golman Karaso stigao da istrči i uhvati loptu.

Za razliku od prethodnih utakmica, fudbaleri Zvezde mnogo više su trčali, dodatnu snagu dobijali su sa tribina, a i češče su pokušavali nešto dužim pasovima da dođu do protivničkog gola.

U 72. minutu i Bordo je bio blizu gola – posle centaršuta iz slobodnog udarca Bajković je izboksovao loptu do Obranijaka, a njegov dobar udarac sa više od 25m odbranio je golman ’crveno-belih’. Prethodno su se sudarili Bajković i Jovanović, koji su ostali da leže na zemlji nakon što je sudija Maljenko prekinuo igru.

Na sreću, oba Zvezdina fudbalera nastavili su meč, a nakon što je Vešovića zamenio Mirićem, trener Janković na teren je poslao Asamou umesto Lazovića u 79. minutu.

Tek po ulasku na teren napadač iz Gane imao je solidnu priliku, ali je očajno primio loptu posle dodavanja Mirića.

U 84. minutu nova polušansa za Zvezdu – lopta je u toj akciji dva puta menjala stranu, na kraju je Dimitrijević centrirao sa desne strane i malo je nedostajalo da Mirić dotakne loptu. Ovako, lopta je prohujala pored leve stative.

Na pet minuta do kraja ’crveno-bele’ zadesio je veliki peh – Jovanović, jedan od najboljih na terenu, osećao je posledice sudara sa Bajkovićem i morao je da ga zameni mladi Uroš Spajić.

U poslednjih pet minuta nije bilo velikih prilika, a navijači su na kraju nagradili igrače Zvezde aplauzom, što nije bio slučaj posle mečeva sa Naftanom i Omonijom.

Crvena zvezda: Bajković, Maksimović, Mikić, Jovanović (Spajić 85'), Mladenović, Mijailović, Dimitrijević, Lazović (Asamoa 79'), Milivojević, Vešović (Mirić 69'), Milunović.
Bordo: Karaso, Sijani, Sini, Sane, Marijano, Planus, Tremulinas, Ben Halfalah, Gufran (Nguemo 90'), Sertik, Obranijak i Moris-Belaj (Žusi 82').

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

246 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve