Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.08.2012.

17:30

Ignjovski: Imam najviše ciljeve

Fudbaler Verdera iz Bremena, reprezentativac Srbije Aleksandar Ignjovski izjavio je pred početak Bundeslige da bi naporan rad trebalo da se isplati ekipi.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Pokušaćemo ove godine da zauzmemo mesto u gornjem delu tabele. Lično, uvek pred sebe stavljam najviše ciljeve. Tako je kada igram za reprezentaciju, tako je i u Verderu. Za trofej prvaka Nemačke potrebno je da se poklope neke kockice. Vežbali smo čitavog leta vrlo naporno i mislim da de nam se sve to isplatiti kada krene sezona".

„Sve osim plasmana u evropska takmičenja, a za to nam je potrebno da budemo među prvih šest u sezoni, smatraće se neuspehom. Jednostavno, Verder je veliki klub, koji ne može da dozvoli sebi dve uzastopne sezone bez evropskih utakmica“, dodao je 21-godišnji Pančevac, koji će drugu sezonu u nizu nositi dres Verdera.

Iako je neigranje evropskih mečeva hendikep, ekipa Tomasa Šafa moći će da sačuva svežinu za utakmice Bundeslige.

„Dobro smo se pripremili, a dobili smo i značajna pojačanja u igračkom kadru. Holanđanin Elija se odlično uklopio u ekipu, što je potvrdio i golovima u prijateljskim mečevima. Velika su očekivanja od Belgijanca De Brujna, koji dolazi iz londonskog Čelsija. S obzirom da je tek stigao, mislim da de mu biti potrebno malo vremena da se navikne na igru u Bundesligi. U svakom slučaju, oni će biti značajna pojačanja našeg tima“, kaže Ignjovski, koji je pre Verdera nastupao za Minhen 1860.

Sezona nije počela najbolje po Verder – klub iz Bremena ispao je već na startu domaćeg Kupa od trećeligaša Minstera (4:2).Taj poraz negativno je iznenadio sve u klubu, ali Ignjovski kaže da su sve misli već usmerene na početak Bundeslige.

„Na startu takmičenja očekuje nas vrlo težak meč jer gostujemo odmah prvaku Nemačke. S jedne strane svesni smo svih opasnosti koje mogu da nas snađu na“Vestfalenu, ali sa druge, nemamo šta da izgubimo. Pokušaćemo da osvojimo bodove i tako se iskupimo svim našim navijačima za ispadanje u Kupu. Neće biti lako, čitav svet će posmatrati duel jer on otvara 50. jubilarno prvenstvo Nemačke, ali će nam taj dodatni pritisak poslužiti kao dodatna motivacija da se pokažemo u najboljem svetlu“, zaključio je Ignjovski.

Duel Borusije Dortmund i Verdera iz Bremena igra se u petak od 20 sati i 30 minuta na stadionu “Signal Iduna park”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve