Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.08.2012.

21:57

Murinjo:Vratiću se na Ostrvo

Trener fudbalera Real Madrida Žoze Murinjo rekao je u intervjuu za BBC radio "Fajv“, da bi voleo jednog dana da se vrati na Ostrvo.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Portugalac je ovog leta potpisao novi ugovor sa španskim klubom, koji važi do 2016. godine, ali ne isljučuje mogućnost povratka u Premijer Ligu, pa i u Čelsi.

„Otići ću samo u klub koji me stvarno bude želeo. Sada u Real Madridu jer tu želim da budem, dobio sam novi ugovor i trenutno ne razmišljam o odlasku. Ipak, želim jednog dana da se vratim u Premijeršip, to je sigurno“, kaže Murinjo.

On je dodao i da je veoma ponosan što je sa Realom osvojio špansku ligi, iako svi Barselonu vide kao favorita.

Osvojili smo ligu i to sa devet bodova razlike. Oni nisu pobedili, a nisu pobedili zato što su imali lošu sezonu. Veliki timovi ponekad imaju lošu sezonu i gube bodove. Imali su 91 bod, a sa 91 bodom vi ste pobednik u bilo kojoj drugoj ligi. Stvar je u tome što je Real imao 100 bodova. Oborili smo sve rekorde u španskoj ligi, jer smo bili neustrašivi i imali smo neverovatnu sezonu“, ističe Portugalac.

Četrdesetdevetogodišnji stručnjak često je bio optuživan da samo želi da osvaja trofeje i da ne stvara nove igrače, međutim, Murinjo se ne slaže.

Nedavno sam pročitao knjigu jednog od najvećih trenera u istoriju univerzitetske košarke, Džona Vudena, trenera na UCLA, koji kaže da je najvažniji čovek-igrač. Ostvariti dobar odnos sa timom. Dobar trener je onaj koji se u potpunosti posveti. To je i meni važno. Pobede nisu sve, ali važno je pobeđivati. Ako rezultat nije na vašoj strani, morate da doneti i neke teške odluke, morate da rizikujete, a toga se svi plaše. Znate, kada sam došao u Real, prvi izazov mi je bio da osvojimo sve i da prekinemo dominaciju Barselone u španskoj ligi. Kada smo to uradili, mogao sam reći uredu, obavio sam posao idem dalje. Ali ne želim da to bude jedna, izolovana pobeda, želim da nastavimo da osvajamo trofeje. Real Madrid je bio najbolji klub u 20. veku zbog svojih rezultata, a želim da tako ostane i u ovom“, objašnjava Murinjo.

Portugalac kaže i da su klub i navijači ono što ga najviše motiviše i tera da ide dalje.

Klub pre svega. Kada odem u neki klub, obučem dres i poistovetim se sa njim kao da mi je prvi i poslednji koji ću obući. Osećam se kao da su navijači deo mene i tako stvaram internu vezu sa njima. Momentalno i ja postajem deo njih, i osećam veliku privilegiju što sam u poziciji da se borim za klub i usrećim ih“, kaže Murinjo.

Portugalac je u Real Madrid došao 2010. godine iz Intera, a sa madridskim klubom je osvojio Kup Kralja i titulu prvaka Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve