Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.08.2012.

19:38

LŠ: Završna borba za elitu

U utorak i sredu igraju se prvi mečevi plej-ofa kvalifikacija za plasman u UEFA Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Pet mečeva biće odigrano u sredu, a derbi duel mogao bi biti uvodni meč od 18.00 časova u Moskvi gde Spartak dočekuje Fenerbahče.

Od 20.45 igraju se još četiri utakmice, a sastaju se Bazel – Kluž, Helsingborg – Seltik, Borsuija Menhengladbah – Dinamo Kijev i Kopenhagen Lil.

Pet mečeva igraće se u sredu, a revanši su na programu sledeće sedmice.

Liga šampiona, plej-of:
18.00 Spartak Moskva – Fenerbahče
20.45 Bazel – CFR Kluž
20.45 Helsingborg – Seltik
20.45 Borusija Menhengladbah – Dinamo Kijev
20.45 Kopenhagen – Lil

sreda, 20.45:
Braga – Udineze
Dinamo Zagreb – Maribor
Malaga – Panatinaikos
BATE Borisov – Kapoel Kirjat Šmona
AEL Limasol - Anderleht

Derbi kola igra se u Moskvi gde Spartak dočekuje turski Fenerbahče. Moskovljani su prošle sezone eliminisani u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa žele da se iskupe svojim navijačima što nisu gledali Evropu na Lužnjikiju.

Sa druge strane, Fener je prošle sezone trebalo da igra u grupnoj fazi kao šampion Turske, ali je izbačen zbog skandala oko nameštanja mečeva. Sa nekoliko zvučnih pojačanja, među kojima su Dirk Kajt i Miloš Krasić, ove godine ima velike ambicije u Evropi.

Veliki spektakl očekuje se u Menhengladbahu. Borusija nije igrala u elitnom takmičenju od 1978. godine, a rival im je tim sa bogatim evropskim iskustvom kijevski Dinamo. Ukrajinci su u prethodnoj rundi eliminisali Fejenord sa ukupnim rezultatom 3:1, pa se očekuje interesantan dvomeč.

Zanimljiv okršaj mogli bi da imaju Helsingborg i Seltik. Šampion Švedske u duel ulazi raspoložen nakon pobede nad liderom prvenstva Elfsborgom od 2:1. Trener Helsingborga Age Hareide istakao je da će dobar rezultat biti sve osim 0:0, sve dok tim ne primi gol. Defanzivac Kristofer Anderson veruje da se ti može suprotstaviti šampionu Škotske.

“Moramo se koncentrisati na organizaciju. To je stvar koja donosi prednost švedskim timovima protiv drugih evropskih ekipa, bez obzira da li oni imaju bolje igrače“, rekao je 33-godišnji defanzivac čiji je tim pojačao srpski napadač Nikola Đurđić.

Sa druge strane nalazi se Seltik, velikan škotskog fudbala koji se nije proslavio na otvaranju sezone u Premijer lige remiziravši 1:1 sa novim prvoligašem Ros Kauntijem. Menadžer Nil Lenon pokušao je da smanji očekivanja.

“Ne znam da li će ova dva meča definisati našu sezonu, ali su svakako značajni. Igrači su veoma motovisani“, istakao je Lenon.

Napadač Jorgos Samaras očekuje da tim dostigne vrhunac ove sezone.

"Znamo u čemu je naša snaga, a u čemu slabost. Imamo isti tim već tri godine. Svakog meseca bolje se upoznajemo, pa je sada momenat da dostignemo najviši nivo“, istakao je iskusni grčki napadač.

Duel Helsingborga i Seltika imaće još jedan važan momenat, Škoti gostuju timu u kojem je karijeru počeo napadač Henrik Larson, legenda "Seltik parka".

Interesantno će biti i u duelu Bazela i Kluža. Švajcarci su prošle sezone napravili iznenađenje završivši grupnu fazu ispred Mančester junajteda koji su savladali na svom terenu i eliminisali u direktnom duelu za osminu finala.

Sa druge strane tu je Kluž, jedno od najprijatnijih iznenađenja pre nekoliko sezona, a koji je pre dve godine savladao Bazela na "Sent Jakobu".

Danski Kopenhagen ostao je bez titule prošle sezone, pa će ove godine put u Ligu šampiona tražiti protiv Lila. Francuski timovi su dobili tri od poslednja četiri duela sa Kopenhagenom, ali Lil prvi put igra u Danskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve